Складаємо меню на Новий рік 2023: альтернативний рецепт олів'є

Готуємо салати на святковий стіл

«Цей рецепт салату з шинкою та картоплею хоч і нагадує трохи олів`є, але, мені здається, така альтернатива може вам сподобатися навіть більше. Моркву та картопля я вирішив не варити, а запекти, щоб вони зберегли більше смаку. З цієї причини готові овочі не потрібно очищати від шкірки, але перед запіканням їх слід дуже ретельно вимити. Щоб структура салату не була такою одноманітною, я використав у салаті волоські горіхи, які трохи розчавив руками. Але ви можете взяти якісь інші горіхи, які вам більше подобаються. Замість традиційного для нас солоного огірка, кислинку до цього салату я вирішив додати за допомогою оливок. До речі, коли будете солити салат, обов`язково пробуйте і не додавайте надто багато солі, адже шинка та оливки вже й так достатньо солоні. Щоб максимально полегшити салат, замість традиційного майонезу я використав заправку з натурального йогурту, кропу та часнику, яка ідеально підходить до салату», — розповів Євген Клопотенко.

Як приготувати салат з шинкою та картоплею

Складові:

3–4 картоплини середнього розміру

1 морква

250 г шинки

50 г волоських горіхів

100 г оливок

½ ч. л. меленого коріандру

сіль та перець за смаком

Для соусу:

150 г натурального йогурту

10 гілочок кропу

2 зубчики часнику

Салат з шинкою, картоплею та заправкою з йогурту: покроковий рецепт

Підготуйте усі інгредієнти для салату. Увімкніть духовку до температури 180 градусів, щоб запекти овочі для салату. Запечені вони збережуть більше смаку, ніж відварені.

Моркву та 3–4 картоплини ретельно вимийте, обсушіть, викладіть у форму для запікання, не очищаючи і не додаючи сіль чи олію. Накрийте овочі фольгою, щоб вони не підгоріли та рівномірно приготувалися. Запікайте картоплю не більше 30 хвилин, щоб вона не розвалювалася в процесі нарізки. Моркву готуйте трохи довше, поки вона стане м`якою.

Моркві та картоплі дайте трохи охолонути. Не очищаючи, наріжте однаковими досить великими шматочками. Форма нарізки також впливає на смак страви. Якщо наріжете занадто дрібно, смак овочів не буде так явно відчуватись у блюді.

Шинку (250 г) наріжте спочатку смужками, а потім приблизно такими ж шматочками, як морква та картопля.

Викладіть нарізані овочі та шинку в миску. Додати 100 г оливок. Оливки можна додати цілими, а можна розрізати їх навпіл.

Поламайте руками 50 г волоських горіхів. Можна також подрібнити їх ножем або качалкою, але майте на увазі, що вони не повинні бути дуже дрібно нарубані. Додайте горіхи в миску до інших інгредієнтів, вони створять приємну різноманітність структур у блюді.

Приготуйте заправку. Вимийте 10 гілочок кропу, відокреміть зелень від стебел і дрібно порубайте. Очистіть 2 зубчики часнику і також дрібно наріжте.

Викладіть в окрему миску кріп та часник, додайте 150 г натурального йогурту та дрібку солі. Перемішайте та заправте салат. Додайте ½ ч. л. меленого коріандру, сіль та перець за смаком, перемішайте ще раз салат. Будьте обережні із сіллю, тому що в салаті вже є солоні оливки та шинка.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали