Сніданок — один з найважливіших прийомів їжі. Після збалансованого сніданку вам не захочеться постійно перекушувати, не буде тягнути на солодке, ви не переїдатимете протягом дня і повечеряєте без бажання з’їсти все, що є в холодильнику.
За результатами дослідження, люди, що не снідають, набирають протягом року від 2 до 6 кг. Річ у тому, що, якщо ви регулярно не снідаєте, метаболізм сповільнюється й організм відкладає жир.
Ексклюзивно для ELLE.UA дієтолог, нутриціолог, магістр медико-біологічних наук, підприємець, директор спортивного клубу Star, автор тренінгів та марафонів стрункості, запрошений експерт на МТВ, співавтор та організатор трансформаційного проєкту «Фантастична жінка» на МТВ Надія Чиканенко поділилася простими рецептами смачних та корисних сніданків.
Авокадо-тост із лососем
Складові:
Цільнозерновий хліб — 50 г (замість хліба можна використовувати рисові хлібці)
Слабосолоний лосось — 70 г
Авокадо — 70 г
Сік лимона — 2 ст. л.
Яйце — 1 шт.
Мікс-салат — 5 г
Насіння кунжуту — 2 г
Сіль, перець до смаку
Мікрогрин — 2 г
Приготування:
1. Узяти авокадо, виделкою розім’яти м’якоть, поперчити, посолити, додати лимонний сік.
2. Зварити яйце, ідеально, якщо не круто.
3. Скласти тост, використовуючи або хліб, або рисовий хлібець. На хліб нанести шар розім’ятого авокадо. Потім на нього покласти з боків скибочки лосося, а в центр яйце. Прикрасити все зеленню та кунжутом.
Безглютенова вівсяна каша з ягодами
Складові:
Безглютенова вівсяна каша — 60 г
Вершкове масло — 10 г
Ягоди (чорниця, смородина, полуниця) — 50 г
Насіння чіа — 5 г
Кунжут — 5 г
Насіння льону — 5 г
Насіння гарбуза — 10 г
Горіхи (волоські та кеш’ю) — 30 г
Кокосова стружка — 5 г
Чорний шоколад (90%) — 10 г
Сіль, кориця до смаку
Приготування:
1. Вівсяну крупу замочити на ніч (також корисно замочувати насіння і горіхи, тому що тоді руйнується фітинова кислота і біодоступність стає вищою)
2. Злити воду з крупи, залити свіжою водою, довести до кипіння, злити зайву рідину, додати масло, сіль і корицю до смаку.
3. Додати в кашу ягоди, насіння, кокосову стружку, горіхи. Прикрасити тертим чорним шоколадом.
Омлет з овочами (грибами)
Основу вибираєте на свій смак (шпинат — 200 г, томати — 70 г, печериці — 200 г)
Рослинне молоко — 50 г
Яйця курячі — 3 шт.
Сир пармезан — 30 г
Кунжут — 5 г
Сіль — 2 г
Зелень — 5 г
Приготування:
1. Збити яйця з молоком, додати шпинат, або томати, або печериці, вилити цю суміш на сковорідку. Готувати під закритою кришкою.
2. Викласти на блюдо, посипати дрібно натертим пармезаном, прикрасити кунжутом та зеленню.
Смачного! І не пропускайте сніданки.