Запрошення до опери: колекція Chanel Haute Couture fall-winter 2024/25

Традиційні коди бренду в романтичних відтінках

Цього місяця стало відомо, що Віржині Віар, креативна директорка Chanel, яка обіймала цю посаду після легендарного Карла Лагерфельда, залишає роботу в бренді. Колекція Haute Couture сезону осінь-зима 2024/25 стала першою, яку розробила команда модного дому без неї. 

Показ пройшов у стінах культової паризької Опери Гарньє, яка невідривно пов’язана з історією Chanel та його засновницею Коко. Моделі крокували в зовнішніх коридорах, що оточують головну глядацьку залу. Їх з цієї нагоди трансформували в червоні оксамитові оперні ложі. Щоб детально відтворити декорації, до роботи долучився французький режисер Крістоф Оноре. 

Як розповіли в Chanel, нова колекція наповнила традиційні коди модного дому романтичними відтінками. Перед глядачами постали вишукані образи, у яких переплелося кутюрне мистецтво з оперним. Пір’я, китиці, кабошони, квіткова вишивка, лакований трикотаж, м’який твід, шовковистий оксамит, ефірний тюль і тафта — кожна деталь лінійки передавала велич і розкіш.

Першою на подіум вийшла Вітторія Черетті в довгому драматичному плащі з об’ємними рукавами та високим коміром з рюшами. Крім цього, були представлені чорні оксамитові смокінги, напівпрозорі сукні з сяйливими деталями, бальні моделі та вже класичні твідові комплекти. Завершив показ традиційно весільний образ, що складався з довгої молочної сукні з рукавами-буфами, корсетом, розшитим квітами, та пишною спідницею. 

Колірна гама колекції здебільшого була представлена в білих, чорних, сірих і блідо-рожевих тонах, однак до деяких речей додали і яскравіші відтінки — золотисті, фіолетові та фуксію. 


Реклама

Популярні матеріали

Базовий набір в аптечку на воєнний період


Стильні образи на осінь від DOROFEEVA


Повний нумерологічний таро-прогноз на вересень 2024 року


Читайте також
Популярні матеріали