Прості секрети харчування японок для молодості та стрункості

Дієта для краси та довголіття

Здається, що японки зовсім не старіють і не набирають вагу. Це не зовсім так, але загалом вони мають чудовий вигляд завдяки особливому підходу до їжі: гарна презентація, маленькі порції, свіжі продукти, готування на парі та інше — становлять цілу філософію.

Основні продукти, які їдять у Японії, — рис, свіжі овочі, соя, риба, морепродукти та водорості. Хлібобулочні вироби та молочні продукти вони практично не вживають, а червоне м`ясо й зовсім відносно новий для японців продукт, який почали вживати лише наприкінці XIX століття.

Прості принципи японського підходу до їжі:

1. Цінувати передусім якість, а не кількість.

2. Японці повільно їдять дуже маленькими порціями, насолоджуючись кожним шматочком.

3. У Японії заведено їсти так, щоб вгамувати почуття голоду лише на 80 %.

4. У японській кухні практично всі страви приготовані з використанням води, а не олії. Японці варять і готують на парі, а смажать їжу вкрай рідко.

5. Також у японській кухні практично відсутні десерти. Місцеві жителі зазвичай їдять маленькі шматочки фруктів чи модний десерт моті. Що таке моті та як приготувати його з рисового борошна в домашніх умовах, ми розповідали тут.

6. Сніданок — це головне приймання їжі.

Меню одного дня японської дієти:

Сніданок

Місо суп (з однією ложкою рису та одним яйцем)

Морські водорості

Зелений чай

Обід

Риба в соусі теріякі

Рис (бажано коричневий)

Зелені овочі на парі

Зелений чай

Перекус

Яблуко

Вечеря

Відварена курка

Рис

Місо суп

Морські водорості з тофу

Перекус 

Мандарин.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали