Як схуднути раз і назавжди: правила від австрійського лікаря-натуропата

Холістичний підхід, який доступний кожному

Австрійський лікар-натуропат та дослідник Франц Ксав`єр Майєр розробив курс дієтичного лікування ще на початку XX століття. Його дослідження допомогли виявити зв`язок між травною системою та хронічними захворюваннями інших органів.

У чому суть цього методу схуднення?

Доктор Майєр розглядав організм як єдину систему, яка за сприятливих умов здатна до саморегуляції та самовідновлення. Травну систему він називав головною в організмі, а тонкий кишківник — найважливішим органом, який бере участь у виробленні нейромедіаторів та гормонів (гістамін, серотонін та інші), а також контролює роботу всього організму. Саме тут відбуваються процеси травлення, засвоєння та доставлення поживних речовин до клітин, а також виведення з організму продуктів життєдіяльності.

Забруднення кишківника сприяє інтоксикації всього організму і може стати тригером для багатьох захворювань: ожиріння, гастриту, холециститу, панкреатиту, діабету, імпотенції, депресії, сну, мігрені.

Майєр приділяв особливу увагу складу мікрофлори. Річ у тому, що бактерії всередині кишківника формують і захищають слизову оболонку на його стінках, виробляють ферменти та беруть участь у процесі травлення, можуть впливати на психоемоційний стан. Кишківник — це ідеальне середовище для розвитку та розмноження мікроорганізмів. В основі терапії доктора Майєра лежить очищення кишківника від накопичених шлаків та токсинів, а також відпочинок травної системи та всього організму.

Так з`явилося знамените правило трьох О:

Відпочинок — відмова від важкої, жирної, шкідливої їжі, щоб дати кишківнику можливість перезавантажитись.

Очищення — виведення з організму шлаків, токсинів та канцерогенів. Для цієї мети використовують трав`яні чаї, сольові розчини та рясне питво мінеральної води.

Навчання — формування здорових звичок та перехід до правильного плану харчування.

Майєр сформулював кілька правил, які допоможуть заново запустити роботу шлунка та кишківника:

1. Пийте багато води протягом дня.

Важливо дотримуватися водного балансу. Однак доктор Майєр радив обмежити вживання води до (за 30 хвилин) та після (не раніше ніж через 1,5 години) їди.

2. Відмовтеся від перекусів.

Лікар рекомендував відмовитися від перекусів між обідом та вечерею та зробити вибір на користь повноцінного, але рідкісного приймання їжі. Три рази цілком достатньо, щоб відчувати ситість.

3. Ретельно пережовуйте їжу.

Пам`ятаєте, як у дитинстві нам казали, що потрібно зробити як мінімум 30 жувальних рухів, перш ніж проковтнути шматок? Так ось, це розробка Майєра.

4. Не їжте ввечері їжу з високим вмістом клітковини.

Лікар радив вживати клітковину вранці або вдень через зниження ферментної активності ШКТ у вечірній та нічний час.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали