РОЗЫГРЫШ ПОДАРКОВ ELLE 20 ЛЕТ

АЛЛА БАРАНОВСКАЯ И КСЕНИЯ ПИСКУН О КОЛЛЕКЦИЯХ...

СЕКРЕТИ ВІД ГОЛОВНОЇ РЕДАКТОРКИ СОНІ ЗАБУГИ:...

ДОДАЙТЕ БІЛЬШЕ КОРИСНИХ ЗВИЧОК ВІД ШЕФ-КУХАРА...

10 ТРЕНДОВ СЕЗОНА ОСЕНЬ-ЗИМА 2021/22

5 причин полюбити інжир

Все про користь фрукту для жіночого здоров’я

Рейтинг статьи / 0
3 5 5

Про користь інжиру знає все зірковий дієтолог Наталія Самойленко:

У серпні сезон інжиру в самому розпалі. Так, це не локальний продукт, однак чому б не спробувати урізноманітнити та доповнити свій раціон таким поживним та екзотичним плодом? До того як демонізація жиру пішла на спад, а споживання цукру, натомість, збільшувалося у геометричній прогресії, інжир зазвичай використовували як підсолоджувач.

Instagram: @romeestrijd

Один невеликий свіжий інжир (40 г) містить у собі:

• Мідь (3% від денної потреби), магній (2%), калій (2%), вітамін В2 (2%), В1 (2%), В6 (3%), вітамін К (2%)

• Залізо, кальцій

• Вуглеводи — 8 г

• Клітковина — 1 г

Поговоримо про користь саме свіжих плодів, адже в сушених концентрується велика кількість цукру, і в цьому випадку без обмеження можна отримати більше шкоди, аніж користі.

Плюси:

1. Сприяє зниженню тиску.

Інжир допомагає регулювати баланс між калієм та натрієм, а це дуже важливо, бо багато хто з нас використовує надмірну кількість солі в щоденному раціоні. Крім того, клітковина у вмісті може допомогти вивести надлишок калію.

2. Поліпшує процес травлення.

Якщо ви страждаєте закрепами, то інжир стане в пригоді на шляху до регулярності. Цьому сприяє клітковина та пребіотична властивість (їжа для бактерій, які заселяють кишківник).

3. Впливає на щільність кісток.

Інжир містить і кальцій, і калій. Ці мікронутрієнти «кооперуються» та покращують мінеральну структуру кісток.

4. Антиоксидантна активність.

Корелює з кількістю фенольних сполук. Темний інжир має більшу їх кількість, аніж світлий, а у шкірці їх більше, ніж у м’якоті.

Обережно, можлива алергічна реакція! Якщо не пряма — на вживання інжиру, то перехресна (якщо ви реагуєте на пилок берези). Іноді люди скаржаться на печіння язика після вживання великої кількості інжиру. Ця реакція відбувається через молекулу фіцину — протеолітичного ферменту (розщеплює білки).

Щоб уникнути такого неспецифічного «опіку», виймайте ложкою внутрішню частину окремо від шкірки, де міститься більше фіцину. Додавайте інжир до раціону у вигляді закуски, перекусу, але пам’ятайте, що міра — це перший крок до здоров’я та довголіття.

 

Реклама

КУЛЬТГИД: КУДА ПОЙТИ В СЕНТЯБРЕ 2021-ГО

Секрети від головної редакторки Соні Забуги: відеомейкінг у твоєму смартфоні

Додайте більше корисних звичок від шеф-кухара Андрія ЯнгШефа, і ви помітите, як зміниться ваше життя

5 beauty-проблем, на которые влияет неправильный прикус

Как украинская мода за 20 лет стала частью мировой fashion-системы

Самые модные укладки осень-зима 2021/22