3 правила харчування у спеку, які покращать самопочуття

Прості секрети жіночого здоров`я та енергійності влітку

«Спека диктує свої правила. Але, як не дивно, цей агресивно сонячний період теж повинен регулюватися правилами, дотримуючись яких ми зробимо своє життя приємнішим», — пояснює зіркова українська дієтологиня Наталія Самойленко.

Також експертка ділиться важливими та досить простими правилами харчування у спеку, які покращать самопочуття.

3 правила харчування у спеку, які покращать самопочуття

Правило № 1

Влітку ми потіємо — це фізіологічний процес для терморегуляції. З потом ми втрачаємо воду і важливі електроліти — Na, K, Mg, Cа, які вимагають поповнення. Пофарбованою рідиною з цукром або цукрозамінниками та бульбашками це важко зробити, тому не вгамовуйте  спрагу такими напоями, а слухайте своє тіло і підтримуйте водний баланс у першу чергу чистою негазованою водою.

Правило №2

Безпека, обережність і пильність. Пам`ятайте про те, що спека суттєво впливає на якість продуктів, при недотриманні правил зберігання яких небезпека збільшується в геометричній прогресії. Особливо будьте пильними до таких продуктів, як ковбасні вироби, сире м`ясо та риба, молочні продукти, вершки. Виключіть з раціону ті продукти, які швидко псуються. Уникайте доставки готових продуктів в цю пору, краще поєднайте приємне з корисним.

Складіть здорову тарілку самі або почастуйте себе стравою в закладі з-під ножа.

Правило №3

Літо — це справжній подарунок нашому організму з погляду збагачення макро- і мікронутрієнтів. Додавайте в кожне приймання їжі зелень, овочі, листя салату. Вони багаті калієм, кальцієм, вітамінами групи В (особливо фолатами), С, антиоксидантами.

Ягоди, фрукти — обов`язково, але спробуймо без переїдання (диня та кавун передають великий привіт). Розбавте раціон холодними супами (гаспачо, холодний борщ, окрошка). Високоякісний білок знайдете в яйцях, рибі, м`ясі (без обсмажування), бобових. На сніданок і обід вони підійдуть ідеально.

Вечері іноді готуйте з комбінації овочів і корисних жирів (наприклад, тушкований кабачок, цукіні, томат, цибуля з додаванням оливкової олії, кунжуту, оливок або авокадо).

Жарка пора має свої нюанси, але не скасовує повноцінності та різноманітності. Скористайтеся сезоном на всі 100% собі на благо, без тяжкості та зневоднення.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Поза трендами: самобутні прикраси в техніці Мокуме ґане від...


Читайте також
Популярні матеріали