РОЗЫГРЫШ ПОДАРКОВ ELLE 20 ЛЕТ

АЛЛА БАРАНОВСКАЯ И КСЕНИЯ ПИСКУН О КОЛЛЕКЦИЯХ...

СЕКРЕТИ ВІД ГОЛОВНОЇ РЕДАКТОРКИ СОНІ ЗАБУГИ:...

ДОДАЙТЕ БІЛЬШЕ КОРИСНИХ ЗВИЧОК ВІД ШЕФ-КУХАРА...

10 ТРЕНДОВ СЕЗОНА ОСЕНЬ-ЗИМА 2021/22

Чому смак вина залежить від форми бокалу: дегустація від бренду Riedel

Відповіді на всі запитання

Теги:
Рейтинг статьи / 0
0 5 0

Близько 60 років тому Клаус Рідель, представник 9 покоління династії Рідель, виявив, що на смак і аромат вина впливає форма келиха, в якому його подають. Riedel — бренд кришталевого та скляного посуду для напоїв з 265-річною історією над яким працює династія в 11-тому поколінні. Всесвітньо відомі сорти вин — Каберне, Піно Нуар, Шираз, Шардоне, Рислінг — мають свій власний сортовий келих в лінійці Riedel.

Проте, чи дійсно теорія сортових бокалів працює? Й один і той же сорт вина по різному смакує в залежності від келиха в якому його подають? Щоб перевірити цю ідею і довести особисто, бренд Riedel зібрав представників української преси, в MIRS Home, першому мультибрендовому магазині побутової техніки преміального сегмента, на незвичну дегустацію.

Незвичну, тому що дегустували не вино, а келихи. На заході були представлені сортові бокали для Піно Нуар, Шираз та Каберне й відповідне вино для них. Далі відбувалась магія: в залежності від звуження чи розширення чаші, від її об`єму та форми, усі гості заходу зійшлись в єдиній думці, що вино дійсно по різному розкриває свій букет.

Вино Каберне Совінйон з келиха для Піно Нуар здавалось більш водянистим, менш текстурним і більш танінним все тому, що за рахунок вузького горла келиха, потік направляється на піднебіння і передні зуби — ці зони відповідають за відчуття танінності, що дає неприємне сприйняття напою. Проте, дегустуючи Каберне з сортового келиха, аромат і смак був приємним. Це відмітили усі гості. Отже, теорія дійсно працює!

Лише французьке Каберне Совінйон найкраще смакує з келиха для Каберне? На дегустації було також представлене українське вино з сорту винограду Одеський чорний. Гостям було запропоновано, підібрати келих, серед презентованих раніше, з якого автохтонне вино смакує найкраще. Гості зійшлись на думці, що смак Одеського чорного найбільш повно розкривається з келиха для Каберне.

Костянтин Відоборенко, бренд-амбасадор Riedel в Україні й сомельє дегустації, прокоментував вибір гостей:

«Одеський чорний походить з двох класичних європейських сортів винограду — Алікант Буше та Каберне Совіньйон. Тому ваш вибір, ще раз підтверджує теорію сортових келихів. Адже Одеський чорний містить в собі «ДНК» сорту винограду Каберне Совінйон. Тому келих для Каберне в даному випадку проявив себе найкраще».

Цьогоріч спеціально до 30-річчя незалежності України Riedel випустив лімітовану модель декантерів для вина з українською символікою. Декантер виготовлено вручну за давньою венеціанською технологією. В посуд вплавлено два кольорових скла — жовте й блакитне, що символізує прапор України. В центрі чаші розміщено герб тризуб.

 

Реклама

КУЛЬТГИД: КУДА ПОЙТИ В СЕНТЯБРЕ 2021-ГО

Секрети від головної редакторки Соні Забуги: відеомейкінг у твоєму смартфоні

Додайте більше корисних звичок від шеф-кухара Андрія ЯнгШефа, і ви помітите, як зміниться ваше життя

5 beauty-проблем, на которые влияет неправильный прикус

Как украинская мода за 20 лет стала частью мировой fashion-системы

Самые модные укладки осень-зима 2021/22