Сезон баклажанів у розпалі, і гріх його пропустити. Саме тому сьогодні разом з італійською фудблогеркою Русланою Гала готуватимемо знамениту та улюблену господинями в Італії страву — парміджану з баклажанів. Вона може бути й основною стравою, і закускою.
Вам знадобляться:
1-1,2 кг баклажанів
500 г соусу пасата або помідори у власному соку
300-400 г моцарели
70-100 г пармезану
1/2 цибулини
пучок базиліку
борошно
олія для смаження
сіль
деко з високими бортиками
опціонально: яйця
Процес приготування парміджани:
Нарізати баклажани завтовшки приблизно 7 мм. За необхідності замочити в солоній воді на 15-20 хвилин, щоб видалити гіркоту.
Обкачати баклажани в борошні й посмажити у великій кількості олії. У варіанті неаполітанської парміджани: обкачати у борошні, потім умочити в яйце, потім смажити.
Смажені баклажани краще викладати на паперові рушники для видалення зайвого жиру.
Під час смаження баклажанів приготувати соус. Цибулю або часник (часнику 2 зубки, які потім потрібно викинути) обсмажити на олії. Додати пасату, або помідори у власному соку, або стиглі помідори. Тушкувати близько 20 хвилин.
Складання парміджани:
У глибоке деко влити трохи приготовленого соусу. Покласти шар баклажанів.
На баклажани викласти частину моцарели, пармезану, базиліку.
Повторити шари 2 або 3 рази з огляду на те, що інгредієнтів має вистачити на всі шари.
Верхній шар — баклажани, соус, моцарела, пармезан, базилік.
Запікати за 180 градусів близько 25 хвилин. Парміджана повинна добре зарум’янитися.
Їсти парміджану одразу — це злочин. Потрібно почекати кілька годин, а краще їсти наступного дня розігрітою. Це дуже просто і при цьому дуже смачно.