Знаменитий італійський рецепт: парміджана з баклажанів

Просто і дуже смачно!

Сезон баклажанів у розпалі, і гріх його пропустити. Саме тому сьогодні разом з італійською фудблогеркою Русланою Гала готуватимемо знамениту та улюблену господинями в Італії страву — парміджану з баклажанів. Вона може бути й основною стравою, і закускою.

Вам знадобляться:

1-1,2 кг баклажанів

500 г соусу пасата або помідори у власному соку

300-400 г моцарели

70-100 г пармезану

1/2 цибулини

пучок базиліку

борошно

олія для смаження

сіль

деко з високими бортиками

опціонально: яйця

Процес приготування парміджани:

Нарізати баклажани завтовшки приблизно 7 мм. За необхідності замочити в солоній воді на 15-20 хвилин, щоб видалити гіркоту.

Обкачати баклажани в борошні й посмажити у великій кількості олії. У варіанті неаполітанської парміджани: обкачати у борошні, потім умочити в яйце, потім смажити.

Смажені баклажани краще викладати на паперові рушники для видалення зайвого жиру.

Під час смаження баклажанів приготувати соус. Цибулю або часник (часнику 2 зубки, які потім потрібно викинути) обсмажити на олії. Додати пасату, або помідори у власному соку, або стиглі помідори. Тушкувати близько 20 хвилин.

Складання парміджани:

У глибоке деко влити трохи приготовленого соусу. Покласти шар баклажанів.

На баклажани викласти частину моцарели, пармезану, базиліку.

Повторити шари 2 або 3 рази з огляду на те, що інгредієнтів має вистачити на всі шари.

Верхній шар — баклажани, соус, моцарела, пармезан, базилік.

Запікати за 180 градусів близько 25 хвилин. Парміджана повинна добре зарум’янитися.

Їсти парміджану одразу — це злочин. Потрібно почекати кілька годин, а краще їсти наступного дня розігрітою. Це дуже просто і при цьому дуже смачно.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали