Знаменита українська страва: меживо з баклажанів

Готуємо за рецептами української фудблогерки Олени Сагун

«Будемо готувати українську овочеву страву — меживо. У кулінарних книжках та в Інтернеті я зустрічала різні варіанти страви — десь овочі тушкують, десь смажать, десь фарширують і готують з начинкою. Овочі використовують різні — за бажанням.

Сьогодні дам вам рецепт межива з баклажанів. Для приготування цієї страви треба посмажити баклажани та цибулю. Потім залити все це томатним пюре. У рецептах межива, що траплялися мені в Інтернеті, всі інгредієнти у фіналі тушкуються. Проте мені сподобалася страва без етапу тушкування. Це і швидше, і якось по-літньому соковитіше (за літом уже сумую, тому, напевне, й захотіла приготувати саме так). Цим варіантом поділюся з вами», — зазначає українська фудблогерка Олена Сагун.

Інгредієнти приблизно на 3-4 порції:

– 2 середні баклажани

– 1 велика цибулина

– 3 середні помідори

– сіль, перець, сухі трави на ваш вибір

– 1-2 зубки часнику

– зелень для прикрашання

– олія для смаження

Готуємо:

Баклажани ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см, складаємо у глибоку миску, солимо, перемішуємо, даємо постояти хвилин 20-30. Потім промиваємо від солі. Це все робиться, щоб баклажани не гірчили.

Ставимо пательню на невеликий вогонь, наливаємо олію, обсмажуємо баклажани (партіями) з обох боків до золотавої скоринки та м’якості.

Ріжемо цибулю кружальцями, також обсмажуємо на невеликому вогні з обох боків до золотавої скоринки та м’якості.

Беремо глибоку тарілку або форму, в якій ви потім будете подавати страву. Викладаємо половину посмажених баклажанів, на них — шар цибулі, потім знову шар баклажанів. Кожен шар варто трохи посолити.

Готуємо томатну заливку. Помідори обливаємо окропом, потім холодною водою. Після цього знімаємо шкірку та подрібнюємо помідори у блендері. Додаємо до томатного пюре сіль та перець до смаку. Також додаємо сухі трави на ваш вибір та дрібно накришений або пропущений через прес часник. Усе гарно перемішуємо, заливаємо цією масою наші баклажани із цибулею. Перед подачею притрушуємо меживо зеленню.

Ось і все. Найбільше страва мені смакує, коли постоїть кілька годин. А наступного дня ще смачніше. Спробуйте! 


Реклама

Популярні матеріали

5 етапів відносин, через які проходять лише міцні пари


Колонка G: як миритися за допомогою сексу?


10 ідей манікюру, який подовжить літній настрій


Читайте також
Популярні матеріали