Зігріваємось: готуємо рагу з яловичини

Ситна та корисна страва на швидку руку

«Раніше я думав, що рагу — це несмачно. У своїй свідомості я сприймав це як якусь несмачну овочеву суміш, де всі інгредієнти закидаються в каструлю і варяться/тушкуються. Але в Парижі я дізнався, що насправді рагу з яловичини — це французька страва, яка готується на ресторанному рівні. Тому що спосіб приготування зовсім інший, завдяки чому овочі не вмирають у каструлі і не в`януть, втрачаючи свої соки. Навпаки, овочі насичуються смаком та ароматом, просочуються один одним, наповняються нотками часнику, чебрецю та розмарину, стають солодкуватими, ніжними, але при цьому зберігають приємну щільну текстуру», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати рагу з овочами

Інгредієнти:

400 г яловичини

150 г печериць

100 г цибулі порею

100 г томатів

100 г кабачка (або цукіні)

150 мл томатного соку

100 мл бульйону (або води)

3 зубчики часнику

20 г вершкового масла

1 морква

3 гілочки чебрецю

2 гілочки розмарину

1/2 великої цибулини

1 лавровий лист

1 бутон гвоздики

сіль та перець за смаком

Рагу з яловичини: покроковий рецепт

Всі овочі миємо, чистимо, нарізаємо на середні брусочки. М`ясо нарізаємо великими шматками, солимо і сильно перчимо. Відправляємо в глибоку каструлю м`ясо з вершковим маслом і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи.

Додаємо овочі, перемішуємо та обсмажуємо 2 хвилини з м`ясом, після чого додаємо томатний сік та бульйон.

Перекладаємо все у глибоку форму для випічки, додаємо лавровий лист та гвоздику. Залишаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Для пікантності смаку можна додати вино, чебрець та розмарин.

Я люблю в самому кінці, безпосередньо перед вживанням додати 3 ложки холодної сметани, так як вона дасть контраст температур, що, у свою чергу, викличе приємні смакові відчуття.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали