Запечена буженина з яблучним конфітюром на швидку руку

Простий рецепт від Євгена Клопотенка

«Свинина, медово-лаймовий маринад і яблучний конфітюр... Ви можете подумати, що це незвичайне поєднання. Насправді мікс м’яса і чогось солодкого — не новий. Такий кулінарний прийом використовується для балансу смаку, тому варто спробувати. У нашому рецепті гармонійно поєдналися: ніжна соковита свинина, кисло-солодкі яблука, аромати хвойного розмарину та часнику.

Ми рекомендуємо запечену буженину готувати не лише для святкового столу. Вона рятує, коли треба взяти щось у подорож чи приготувати швидкий сніданок чи перекус», — каже Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування буженини

Беріть будь-який шматочок свинини залежно від своїх уподобань. Ми захотіли нежирну буженину, тому використовували корейку. Щоб одержати рум’яну скоринку, змастили м’ясо лаймово-медовим соусом. Ще такого ефекту можна досягти, використовуючи соєвий соус. Для цієї страви ідеально мати яблука сорту Симиренка. Вони кисло-солодкі та жорсткі — те, що потрібно для конфітюру.

Як приготувати буженину з яблучним конфітюром

Складові:

Для буженини:

600 г свинячої корейки

2-3 зубки часнику

2-3 гілочки розмарину

50 г меду

крупна морська сіль до смаку

мелений чорний перець до смаку

2 ст. л. оливкової олії

1,5 лайма

1 зірочка анісу

Для яблучного конфітюру:

200 г кисло-солодких яблук

100 мл води

1 гілочка розмарину

50 г цукру

1 лавровий лист

Запечена буженина з яблучним конфітюром: покроковий рецепт

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Свинячу корейку (600 г) помийте, обсушіть паперовими рушниками та зачистіть від плівок та жиру. Змастіть м’ясо 2 ст. л. оливкової олії. Можете використовувати соняшникову. Посоліть крупною морською сіллю і поперчіть з усіх боків. Щоб отримати більш виражений аромат, зробіть свіжозмелений чорний перець. Ще попередньо підсмажте його на сухій сковороді.

Зробіть неглибокі надрізи у м’ясі та помістіть туди 2-3 гілочки розмарину. Якщо немає свіжого розмарину, беріть сухий.

Зробіть невеликі дірочки для 2-3 зубків часнику. За бажанням використовуйте більше часнику.

Вичавіть сік з одного лайма і полийте шматок свинини. Натріть цедру з половини цитруса, не зачіпаючи білу частину, і змастіть м’ясо. Можна взяти звичайний лимон, але зауважте, що лайм має більш насичений смак та аромат.

Зробіть медово-лаймовий соус для свинини. Для цього змішайте в мисці сік половини лайма, 50 г рідкого меду та 1 зірочку анісу. Добре перемішайте. Якщо у вас зацукрований мед, розтопіть його на паровій бані чи у мікрохвильовій печі. М’ясо перекладіть на деко і змастіть соусом за допомогою кулінарного пензлика.

Поставте м’ясо запікатися за температури 180 градусів на 30-40 хвилин у режимі верхнього та нижнього нагріву чи конвекції. Свинина має добре підрум’янитися.

Приготуйте яблучний конфітюр. Очистьте від шкірки 200 г кисло-солодких яблук і наріжте невеликими однаковими кубиками. Перекладіть у сотейник. Додайте гілочку розмарину та лавровий лист.

Всипте 50 г цукру та влийте 100 мл води. Варіть конфітюр на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.

Дістаньте м’ясо з духовки, перекладіть на тарілку і викладіть на нього яблучний конфітюр. Залишіть на 15-20 хвилин, щоб м’ясо добре просочилося соком яблук. Подавайте на стіл.

 


Реклама

Популярні матеріали

5 етапів відносин, через які проходять лише міцні пари


Колонка G: як миритися за допомогою сексу?


10 ідей манікюру, який подовжить літній настрій


Читайте також
Популярні матеріали