Закуска з печериць та білих грибів

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«Обожнюю прості та швидкі закуски. Бутерброди з грибною пастою саме такі. Вам потрібно лише трошки підсмажити печериці, посилити їхній смак білими грибами — і ароматна закуска з грибів готова. Додати смачний соус, намазати на хрусткий хлібець — і можна насолоджуватися життям, у будні чи свята, не має ніякого значення. Ви здивуєтеся, наскільки це смачно і просто», — запевняє Євген Клопотенко.

Як приготувати закуску з грибів

Інгредієнти:

200 г печериць

40-50 г сушених білих грибів

50 г вершкового масла

2 яйця

1/2 ч. л. гірчиці

1 ч. л. оцту

4-6 скибочок хліба

1 ч. л. зерен коріандру

2-3 гілочки петрушки або кропу (за бажанням)

сіль та перець до смаку

Закуска з грибів: покроковий рецепт

Білі гриби (40-50 г) замочіть у холодній воді на 1 годину.

Печериці (200 г) добре вимийте і наріжте четвертинками. Якщо у вас досить великі гриби, наріжте трохи дрібніше.

Обсмажте печериці на 50 г вершкового масла до рум’яної скоринки.

Білі гриби перекладіть у сотейник, залийте водою і варіть з додаванням солі протягом 20 хвилин.

Відкиньте білі гриби на сито, щоб дати стекти зайвій рідині. Відвар нам більше не знадобиться, можете використовувати його для супу або грибного соусу бешамель.

Скибочки хліба (4-6 шт.) підсушіть будь-яким зручним способом — на сухій пательні, у тостері або в духовці.

У чаші блендера з’єднайте печериці та відварені білі гриби. Додайте до грибів сіль і перець до смаку. Перебийте блендером до стану пасти. Мені подобається, коли залишаються невеликі вкраплення грибів у масі, але ви перебивайте до бажаної консистенції. Готовій масі дайте охолонути до кімнатної температури і за необхідності зберігайте в холодильнику протягом не більше двох днів. Для соусу збийте 2 яйця з 1/2 ч. л. гірчиці, 1 ч. л. оцту і сіллю з перцем віничком до появи піни.

Зберіть бутерброд. На хліб щедро викладіть грибну пасту. На пасті розкладіть соус. Посипте закуску 1 ч. л. зерен коріандру і подрібненою зеленню кропу або петрушки (2-3 гілочки) за бажанням.


Реклама

Популярні матеріали

Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Куркума для схуднення, омолодження та виведення токсинів: як і...


Читайте також
Популярні матеріали