Як вибрати мʼясо та приготувати з нього смачний стейк

Покрокова інструкція для всіх м`ясоїдів

Як приготувати улюблений стейк, щоб він був соковитим і ніжним водночас? Вибір якісного м`яса для стейка — дуже важливий етап для отримання смачної та ніжної страви. Ексклюзивно для ELLE.UA експерти ресторану Beef поділилися порадами, як обрати найкраще м`ясо для стейка та приготувати його.

Фото надано рестораном Beef

На що звертати увагу, вибираючи м`ясо для стейка

Мармуровість

Оберіть м`ясо з добре розподіленими мармуровими прожилками жиру. Мармуровість додає смаку та ніжності стейка, оскільки жир розтоплюється під час приготування і зволожує м`ясо.

Тип м`яса

Для того щоб насправді посмакувати м`ясо, вибирайте стейки з гарною структурою та смаковими характеристиками — рібай, філе-міньйон, Т-боун, портерхаус тощо. 

Колір

М`ясо повинно мати насичений червоний або темно-червоний колір. Уникайте м`яса з відтінками сірого або коричневого кольору, оскільки це може вказувати на його погану якість або довгий період зберігання.

Товщина

Вибирайте стейки рівномірної товщини, щоб вони рівномірно просмажувалися. Надмірно тонкі або надто товсті стейки можуть вимагати спеціального підходу до приготування.

Запах

Якісне свіже м`ясо має бути без запаху або мати нейтральний аромат. Неприємний або кислий запах може вказувати на зіпсоване м`ясо.

Походження

Оберіть м`ясо з надійного джерела, наприклад, у відповідних м`ясних або фермерських магазинах. Якщо у вас є можливість, дізнайтеся про умови вирощування та годівлі тварин.

Сертифікація

Вибирайте мʼясо, яке має сертифікати якості або походження. Такі сертифікати можуть підтверджувати високу якість та стандарти виробництва.

Українське мʼясо Ukrainian Beef Selection 

Лайфхаки приготування стейків

Правильне смаження стейка — це мистецтво, яке вимагає трохи практики та уваги до деталей. Ось покрокова інструкція, яка допоможе вам приготувати смачний стейк:

Витримка та температура

Витягніть стейк з холодильника за 30-60 хвилин до приготування. Це допоможе зберегти більше соків у м`ясі під час просмажування. Підготуйте пательню або гриль, розігрійте її до високої температури (для сильного обсмажування).

Приправи

Обсмаження можна почати зі смаження без жирів або олії, але ви також можете змастити стейк невеликою кількістю олії та приправити його за власними смаковими уподобаннями (сіль, перець, сухі трави тощо).

Обсмажування

Покладіть стейк на розігріту поверхню безпосередньо над джерелом тепла. Обсмажуйте залежно від бажаного ступеня просмажування та товщини стейка. Зазвичай потрібно 3-4 хвилини з кожного боку для стану rare, 4-5 хвилин — для medium rare та близько 6-7 хвилин — до medium.

Фото надано рестораном Beef

Перевертання

Перевертайте стейк лише один раз. Це дозволить йому добре підрум`янитися та зберегти соки всередині.

Відпочинок

Після приготування зніміть стейк з пательні або грилю і залиште його відпочивати 5-10 хвилин. Це дозволяє рівномірно розподілитися сокам у м`ясі.

Нарізання

Перед подачею наріжте стейк поздовжньо на тонкі скибочки проти волокон.

Зверніть увагу, що час приготування може відрізнятися залежно від типу пательні, виду плити чи грилю, товщини та типу м`яса, а також ваших власних уподобань до ступеня просмажування. Регулюйте час та температуру відповідно до цих факторів і не бійтеся експериментувати, щоб знайти свій ідеальний спосіб приготування стейка.

Фото надано рестораном Beef

Про українське м’ясо

Ukrainian Beef Selection — українське мʼясо в меню ресторану BEEF. Особливий етап роботи з українськими фермерами, який відкрив нові грані українського виробництва м’яса не тільки для наших гостей, а й для ресторанного ринку загалом.

Експерти ресторану з особливою увагою відбирали ферми з відповідальним підходом до вирощування й умовами утримання унікальних порід і зупинилися на виробниках із Житомирської та Полтавської областей. Поголівʼя цих ферм має унікальну генетику, оскільки там об’єднали молочну породу голштин та м’ясну бельгійську блакитну. Спеціаліст особисто обирає кожну голову і контролює її вік, вагу і стан. Експерти ресторану забезпечують безстресовий транспорт і забій завдяки найкращим сертифікованим операторам ринку.

Сьогодні тут з гордістю можуть заявити про наявність в меню стейків із витримкою у 21, 35 та 60 днів саме українського м’яса, в якому впевнені на 150%.
 


Реклама

Популярні матеріали

Ідеальний круїзний гардероб у новій колекції PAPAYA


Accessory of the day: unlock the main secret of ageless beauty from...


14 манікюрів з морським настроєм на літо-2024


Читайте також
Популярні матеріали