«Для того аби зробити домашній сидр, нам потрібні лише яблука, цукор та дріжджі, а ще трохи яблучної макухи, на якій саме і живуть бактерії. Ну і звісно, знадобиться соковижималка. Є спосіб приготування сидру без дріжджів, так теж можна робити, але процес буде довшим та займе приблизно місяць або трохи більше. Я не схотів чекати так довго, тому готуватимемо з невеликою кількістю дріжджів, результат буде через 1-1,5 тижні. Щодо цукру, то багато класти теж не буду, аби сидр не вийшов занадто алкогольним», — ділиться Євген Клопотенко.
Як приготувати яблучний сидр
Інгредієнти:
На 1,5 л:
3 г пресованих дріжджів
2 ст. л. цукру
Секрети приготування яблучного сидру: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування яблучного сидру.
Вимийте 2 кг яблук та наріжте довільними шматочками, аби зручно було пропускати їх через соковижималку.
Вичавіть з яблук сік.
Перелийте сік у банку. Якщо у вас вийшов загустий сік, можна долити трохи води. Загалом має вийти 1,5 л соку.
Додайте у банку до соку 2 ст. л. макухи, що утворилася в процесі вичавлювання соку, трохи перемішайте.
Розкришіть руками 3 г пресованих дріжджів та додайте в банку до соку.
Далі всипте у банку 2 ст. л. цукру. Залиште банку для активного бродіння на 1 день у темному приміщенні, накривши марлею.
Наступного дня накрийте банку гумовою рукавичкою, добре її закріпіть на банці ниткою, щоб її не зірвало. У будь-якому пальці гумової рукавички зробіть отвір за допомогою голочки, щоб зайве повітря, що утворюється під час бродіння, мало вихід.
Залиште так на 2-3 дні, доки рукавичка не підніметься і потім не здується і не впаде. Закрийте банку та приберіть у темне місце на 1 місяць.
Через місяць процідіть рідину, аби зупинити процес бродіння та видалити зайві шматочки макухи.
Перелийте проціджений сидр у чисту банку та смакуйте добре охолодженим.