Як приготувати вареники з полуницею

Страва, яка дарує радість

«Якщо ви не знаєте, що зробити з полуницею, — ліпіть вареники. Це просто інший вимір. Ось ніби бачиш звичайнісінький вареник, але всередині справжнє літнє диво! Коли приготуєте, ви зрозумієте, про що йдеться.

Ну, ви вже, звісно, здогадалися, що зараз ми поділимося рецептом вареників із полуницею. Тут немає особливих секретів, адже поєднання тіста з цією ароматною ягодою вже всім знайоме», — розповідає Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування вареників з полуницею

Ми вирішили робити саме заварне тісто, бо воно виходить ніжним і м`яким — те, що потрібно для примхливої полуниці. Як зробити тісто ідеальним — є варіанти. Звичайно, якщо чітко дотримуватися рецепта, все вийде. Але якщо ви хочете прямо відчути тісто, можна зробити так: спочатку змішайте 200 г ложкою борошна з 200 мл води, а потім поступово підмішуйте ще борошно. Додавайте потроху і вимішуйте руками, поки не зрозумієте, що тісто вже досить еластичне і має правильну консистенцію для вареників. 

Що стосується самих ягід, радимо вибирати для страви цілу та тверду полуницю. Тому що м`яка може потекти та пустити занадто багато соку, вона швидше підійде для компоту. З цукром теж орієнтуйтеся на власний смак. Ми не додавали його до начинки, щоб з ягід не виходив сік. Готові вареники просто чудово поєднуються з медом — у роті легку кислинку полуниці наздоганяє медова насолода. Але якщо хочете, можна зовсім трохи присипати начинку цукром.

Як приготувати вареники з полуницею

Інгредієнти:

Для тіста:

400 г борошна

200 мл окропу

3 ст. л. соняшникової олії

1 щіпка солі

Для начинки:

400 г полуниці

мед для подачі

Як приготувати вареники з полуницею?

Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачних та соковитих вареників із полуницею. Ягоди ретельно помийте, очистьте від хвостиків. Розріжте ягоди навпіл. Якщо полуниця дуже велика, можна розрізати на 4 частини.

Для тіста всипте в миску 400 г борошна і залийте 200 мл окропу. Далі влийте 3 ст. л. соняшникової олії та всипте 1 щіпку солі.

Вимішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками. В результаті у вас має вийти еластичне тісто, яке не липне до рук.

Розкачайте тісто в тонкий шар завтовшки близько 2 мм. Виріжте кружечки склянкою, будь-яким іншим посудом або спеціальною формою.

У кожен кружечок тіста викладайте частину полуниці та заліплюйте краї. Робіть на краях вареників візерунки, як вам більше подобається.

Закип`ятіть воду у великій каструлі. Опускайте у неї вареники та варіть 5 хвилин після спливання. Діставайте шумівкою і подавайте з медом, цукром чи цукровою пудрою.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали