Як приготувати салат табуле з гарбузом

Смачна та ситна пісна страва

«Я просто обожнюю цей простий східний салат. Взагалі мені здається, що ідея додавати крупи до салатів просто геніальна. Саме тому я готую табуле в різних варіантах — з редисом та куркою чи баклажаном. А сьогодні я вирішив приготувати салат табуле з гарбузом, оливками та пажитником. Виходить просто чудовий смак. Якщо знайдете пажитник, буде просто супер, але якщо ні, замініть його на звичайну петрушку», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати салат табуле з гарбузом

Інгредієнти:

150 г гарбуза (очищеного)

100 г кускуса

1 цибуля кримська (невеликого розміру)

100 г томатів чері

50 г оливок (без кісточки)

1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

3 ст. л. оливкової олії

30 г пажитника (свіжого) або петрушки

за смаком сіль та перець

Салат табуле з гарбузом: покроковий рецепт

Гарбуз (150 г) наріжте кубиками зі стороною близько 2 см. Обсмажте на сковороді зі олією (1 ст. л.) протягом 3-5 хвилин, поки гарбуз не стане трохи м`яким. Занадто м`яким він стати не повинен.

У каструлі запарте кускус (100 г) окропом із розрахунку 1 частина крупи — 1 частина окропу. Цибулю (1 шт.) та зелень (30 г) дрібно наріжте. Томати чері (100 г) розріжте на 2 чи 4 частини.

У салатнику змішайте готовий кускус, гарбуз, цибулю, зелень, оливки та томати. Додайте сіль та перець за смаком, заправте оливковою олією (3 ст. л.). Смачного!

Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали