«Дуже часто буває так, що в супермаркеті просто немає стиглих авокадо. Вони всі недозрілі й тому тверді. Сьогодні поговоримо про те, як зберігати авокадо, щоб він швидше дозрів і став ніжним та м`яким. Існує кілька дуже простих лайфгаків», — розповідає Євген Клопотенко.
Спосіб №1
Будь-які стиглі фруктові плоди виділяють етилен, який допоможе авокадо дозріти швидше. Тому візьміть стиглий банан, яблуко або навіть томат і щільно загорніть разом із недозрілим авокадо в папір. Потім обмотайте харчовою плівкою, щоб усередину не проникало повітря. Якщо у вас є спеціальний пакет, то можна помістити авокадо з будь-яким стиглим плодом туди. Покладіть пакет у тепле місце. Особливість цього способу в тому, що на дозрівання знадобиться приблизно тиждень або трохи більше. Але після цього ви отримаєте м`який і стиглий фрукт.
Спосіб №2
Якщо ви не можете або не хочете так довго чекати, другий спосіб для вас. Розріжте недостигле авокадо навпіл, видаліть кісточку і за допомогою ложки вийміть середину. Покладіть в мисочку. Потім обмотайте її харчовою плівкою і поставте в мікрохвильову піч на 30 секунд. Правда, такий спосіб має невеликий недолік — авокадо за цей час хоч і стає м`яким, але трохи втрачає свій колір і набуває специфічного аромату та посмаку.
Скористайтеся обома способами та виберіть для себе той, який вам більше до вподоби. Ну і ще одна невелика порада: якщо ви хочете зберегти гарний колір авокадо у блюді — збризкайте його соком лимона.