Веганський сирник з вишнями, тофу і шоколадом: покроковий рецепт

Простий десерт без борошна, який не потребує випікання

«Сьогодні готуємо веганський сирник: ідеальний, шоколадний з кислими вишнями. Готується цей десерт досить швидко і просто, не потрібно його пекти, лише змішати кілька компонентів, заварити агар-агар і охолодити. Виходить дуже смачно. В літні теплі дні цей прохолодний сирник, точно буде доречним», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.

что приготовить летом рецепты

Шоколадний тофу-сирник з вишнями

Основа:

- 1 ск. арахісу;

- 1 ск. кокосової стружки;

- 1 спілий банан;

- 1 ст.л. какао.

Сирна маса:

- 400 г тофу;

- 1 банка (400г) кокосових вершків (> 18% жирності, охолоджена);

- 2 чорні шоколадки (> 70% какао);

- 2 лимони;

- 2 ч.л. агар-агару;

- 3 ст.л. тростинового цукру/сиропу;

- 1 ч.л. ванільного екстракту;

- морожені/свіжі ягоди для декорації.

Приготування десерту

Основа сирника:

1. За допомогою пульсації на блендері змолоти арахіс в крихту (також його можна потовкти за допомогою качалки).

2. Банан збити в пюре.

3. Поєднати всі компоненти і викрасти на форму (в мене діаметр 20 см).

4. Поставити в холодильник.

что приготовить летом на день рождения

Сирна маса:

1. Банку з кокосовими вершками потрібно помістити в холодильник, мінімум на 4 год, щоб вершки відділились від води. Потрібні лише вершки.

2. Вичавити сік з лимонів.

3. Тофу змішати в блендері разом з соком, до кремової структури.

4. Банку з кокосовими вершками акуратно відкрити, не перевертаючи її, щоб не перемішати знову вершки з водою. Зібрати всі вершки (воду, що залишилась можна випити) та закип`ятити в банячку. Зняти з вогню, додати поламаний шоколад та цукор. Почекати поки все розтопиться. Перемішати.

5. Баночок з шоколадно-кокосовою сумішшю знову поставити на вогонь, додати агар-агар і мішаючи довести знову до кипіння, кип`ятити 1-2 хв.

6. Вилити шоколадну масу в до зблендованого тофу, додати ванільний екстракт і знову ретельно збити.

7. На охолоджену основу вилити сирну масу, додати ягід (можна і без них) та помістити в холодильник до повного застигання, 1-2 год.

Готово!

 


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали