«Сьогодні готуємо веганський сирник: ідеальний, шоколадний з кислими вишнями. Готується цей десерт досить швидко і просто, не потрібно його пекти, лише змішати кілька компонентів, заварити агар-агар і охолодити. Виходить дуже смачно. В літні теплі дні цей прохолодний сирник, точно буде доречним», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.
Шоколадний тофу-сирник з вишнями
Основа:
- 1 ск. арахісу;
- 1 ск. кокосової стружки;
- 1 спілий банан;
- 1 ст.л. какао.
Сирна маса:
- 400 г тофу;
- 1 банка (400г) кокосових вершків (> 18% жирності, охолоджена);
- 2 чорні шоколадки (> 70% какао);
- 2 лимони;
- 2 ч.л. агар-агару;
- 3 ст.л. тростинового цукру/сиропу;
- 1 ч.л. ванільного екстракту;
- морожені/свіжі ягоди для декорації.
Приготування десерту
Основа сирника:
1. За допомогою пульсації на блендері змолоти арахіс в крихту (також його можна потовкти за допомогою качалки).
2. Банан збити в пюре.
3. Поєднати всі компоненти і викрасти на форму (в мене діаметр 20 см).
4. Поставити в холодильник.
Сирна маса:
1. Банку з кокосовими вершками потрібно помістити в холодильник, мінімум на 4 год, щоб вершки відділились від води. Потрібні лише вершки.
2. Вичавити сік з лимонів.
3. Тофу змішати в блендері разом з соком, до кремової структури.
4. Банку з кокосовими вершками акуратно відкрити, не перевертаючи її, щоб не перемішати знову вершки з водою. Зібрати всі вершки (воду, що залишилась можна випити) та закип`ятити в банячку. Зняти з вогню, додати поламаний шоколад та цукор. Почекати поки все розтопиться. Перемішати.
5. Баночок з шоколадно-кокосовою сумішшю знову поставити на вогонь, додати агар-агар і мішаючи довести знову до кипіння, кип`ятити 1-2 хв.
6. Вилити шоколадну масу в до зблендованого тофу, додати ванільний екстракт і знову ретельно збити.
7. На охолоджену основу вилити сирну масу, додати ягід (можна і без них) та помістити в холодильник до повного застигання, 1-2 год.
Готово!