Веганський сирник з яблуками: рецепт корисного десерту

Готуємо з food-блогером Ганною Пундак

«Якщо осінь, то обов`язково яблука, вони зараз найсмачніші, найкорисніші, найдешевші. Сортів яблук є «до кольору до вибору», кожний знайде улюблений. Я найбільше люблю Девіл #Гала #DevilGala, вони для мене насолода. Окрім того, що їм ці яблука сирими у великій кількості, захотіла ще приготувати з ними десерт. Легкий бісквіт, сирна маса і яблука — то любов. Ніжний десерт, дуже смачний, поживний і не тяжкий в приготування. Спробуйте!» — радить food-блогер Ганна Пундак.⠀

Інгредієнти:

• 150 г цілозернового пшеничного борошна

• 1 лляне яйце (1 ст. л. меленого льону + 3 ст. л. гарячої води)

• 150 мл соєвого молока

• 70 г цукру

• 1 ст. л. яблучного оцту

• 50 мл олії без запаху

• 1 ч. л. порошку для випікання

• Щіпка солі

Сирна маса

• 200 г тофу (твердого)

• 200 г вареної білої квасолі

• 100 г кокосової олії

• 70 г цукру (пудра)

• 2 лимони (маленьких)

• 1 ч. л. ванільного екстракту

• 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Яблучна маса

• 2 улюблених яблука

• 2 ст. л. кокосової олії

• 1 ч. л. кориці

• 1/2 ч. л. кардамону

• 50 мл води

• 30 г цукру

*Цукор може бути будь-який — кокосовий, тростиновий, звичайний, або підсолоджувачі — ксилітол, еритритол. Важливо змолоти в пудру.

Приготування:

1. Розігріти духовку до 170°C. Приготувати форму для випікання (в мене діаметр 16 см), вистелити її пергаментом.

2. Молоко змішати з оцтом та відставити на 5 хв, воно має стати консистенції кефіру.

3. Змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, порошок для випікання.

4. Змішати молоко, олію та сухі компоненти. Вилити у форму та випікати бісквіт 30 хв.

Сирна маса

1. З одного лимону натерти цедру і витиснути сік з двох.

2. Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідної маси. Вилити на бісквіт і пекти ще 15 хв.

Яблучна маса

1. Яблука нарізати та смажити на кокосовій олії 2-3 хв. Після цього додати спеції, цукор і воду, тушкувати ще 2-3 хв. Викласти на сирну масу та пекти ще 10 хв.

2. Зачекайте, щоб пиріг трішки охолонув, а потім знімайте форму та смакуйте.

Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали