«Якщо осінь, то обов`язково яблука, вони зараз найсмачніші, найкорисніші, найдешевші. Сортів яблук є «до кольору до вибору», кожний знайде улюблений. Я найбільше люблю Девіл #Гала #DevilGala, вони для мене насолода. Окрім того, що їм ці яблука сирими у великій кількості, захотіла ще приготувати з ними десерт. Легкий бісквіт, сирна маса і яблука — то любов. Ніжний десерт, дуже смачний, поживний і не тяжкий в приготування. Спробуйте!» — радить food-блогер Ганна Пундак.⠀
Інгредієнти:
• 150 г цілозернового пшеничного борошна
• 1 лляне яйце (1 ст. л. меленого льону + 3 ст. л. гарячої води)
• 150 мл соєвого молока
• 70 г цукру
• 1 ст. л. яблучного оцту
• 50 мл олії без запаху
• 1 ч. л. порошку для випікання
• Щіпка солі
Сирна маса
• 200 г тофу (твердого)
• 200 г вареної білої квасолі
• 100 г кокосової олії
• 70 г цукру (пудра)
• 2 лимони (маленьких)
• 1 ч. л. ванільного екстракту
• 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю⠀
Яблучна маса
• 2 улюблених яблука
• 2 ст. л. кокосової олії
• 1 ч. л. кориці
• 1/2 ч. л. кардамону
• 50 мл води
• 30 г цукру
*Цукор може бути будь-який — кокосовий, тростиновий, звичайний, або підсолоджувачі — ксилітол, еритритол. Важливо змолоти в пудру.
Приготування:
1. Розігріти духовку до 170°C. Приготувати форму для випікання (в мене діаметр 16 см), вистелити її пергаментом.
2. Молоко змішати з оцтом та відставити на 5 хв, воно має стати консистенції кефіру.
3. Змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, порошок для випікання.
4. Змішати молоко, олію та сухі компоненти. Вилити у форму та випікати бісквіт 30 хв.
Сирна маса
1. З одного лимону натерти цедру і витиснути сік з двох.
2. Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідної маси. Вилити на бісквіт і пекти ще 15 хв.
Яблучна маса
1. Яблука нарізати та смажити на кокосовій олії 2-3 хв. Після цього додати спеції, цукор і воду, тушкувати ще 2-3 хв. Викласти на сирну масу та пекти ще 10 хв.
2. Зачекайте, щоб пиріг трішки охолонув, а потім знімайте форму та смакуйте.
⠀