«Простий рецепт, який швидко зробиш до Новорічного столу і не тільки. Класичне дуже смачне печиво в веганській версії. Яке тане в роті, має неймовірний запах і не надто солодкий смак», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.
Що потрібно:
• 150 г пшеничного ЦЗ борошна
• 30 г кукурудзяного крохмалю
• 50 г меленого мигдалю
• 100 г веганського масла*
• 50 г еритритолу
• 1/4 ч.л. ванільного екстракту*
• 2 ст.л. рослинного молока / апельсинового соку / води
• 1/4 ч.л. порошку для припікання
• Щіпка солі
• 1/2 ч.л. куркуми
• 100 г густого ягідного джему
Спосіб приготування веганського десерту:
1. Масло можна замінити на кокосову олію, в структурі та смаку буде трішки відрізнятись, але також добре.
2. Замість еретритолу можна використати будь-який сухий підсолоджувач чи цукор.
3. Можна додати інші аромати, наприклад мигдалевий, лимонний чи цедру з пів апельсина / лимона.
** Якщо немає такого джему, то візьміть будь-який і проваліть його з невеликою кількістю крохмалю (~ 1/2 ч.л.), постійно мішаючи.
1. Масло нагріти до кімнатної температури (якщо працюєте з кокосовою олією, то її краще нагріти на легкій паровій бані) Поєднати всі інгредієнти (окрім джему) руками й замісити тісто. Загорнути в плівку, розплескати, щоб тісто охолоджувалось рівномірно та залишити в холодильнику на 30 хв.
2. Розігріти духовку до 190°C. Сформувати печиво, пальцем зробити заглиблення і викласти туди джем. Випікати 10-15 хв — залежить від розміру вашого печива. Готово!