Веганка та food-блогер Ганна Пундак поділилась своїм улюбленим рецептом лазаньі, яка сподобається всім.
Лазанья болоньєзе⠀
• 200 г макаронних листів лазанья⠀
Соус болонський:
• 200 г тофу
• 3 ст. л. соєвого соусу
• 1 морква
• 1 стебло селери
• 1 цибуля
• 4 зубчики часнику
• 4 помідори*
• 3 ст.л. олії для смаження
•100 мл води
• Спеції: ½ ст.л. сушеного базиліку, ½ ст.л. сушеного орегано, 1 ч.л. копченої паприки, ¼ ч.л. чілі, мелений чорний перець, сіль.
* Якщо сезон помідорів вже закінчився, можна використати помідори з банки у власному соку чи помідорне пюре.
1.Підсмажити на олії нарізану цибулю та часник, до золотого кольору.
2. Нарізати кубиками моркву та селеру, додати до цибулі.
3. Тофу подрібнити руками на маленькі шматочки (до стану фаршу), залити соєвим соусом, перемішати та додати до овочів.
4. Помідори очистити від шкірки, нарізати і додати до інших продуктів, разом зі спеціями та водою. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще кілька хвилин, аж поки морква не стане м`якою.
Соус бешамель:
• 2 ст.л. олії
• 2 ст.л. ЦЗ борошна
• 300 мл рослинного молока (не кокосового)
• 2 ст.л. неактивних харчових дріжджів
• 1 ч.л. мускатного горіха
• Сіль, перець
1. В банячку підсмажити борошно на олії, 1-2 хв цілий час мішаючи.
2. Безперервно мішаючи, влити поволі молоко, якщо все ж утворяться грудочки, розбити їх за допомогою вінчика.
3. Додати спеції довести до кипіння, неперервно мішаючи соус.
4. Розігріти духовку до 170°C.
5. У форму для випікання викласти почергово шарами листи лазаньї та соус болонський, передостанній і верхній шари макаронів залити соусом бешамель. (Або зробити так, як на відео).
6. Лазанью випікати 30 хв. Готово!