Варення з ревеню, полуниць та троянд

Готуємо з food-блогеркою Оленою Сагун

«Я люблю присмак і аромат троянд в усьому. Ось зробила варення з ревеню та полуниці та додала туди чайних троянд. Це маленькі бутони, що продаються в чайних магазинах. В мене таких троянд завжди вдома повно. Подумала, раз їх можна у напої, то й у варення також можна», — ділиться українська food-блогерка Олена Сагун.

Примітка: з вказаної кількості інгредієнтів вийшла неповна півлітрова банка варення.

Інгредієнти:

– 200 г ревеню

– 200 г полуниці

– 200 г цукру (можна менше, якщо хочете)

– приблизно 15-20 бутонів чайної троянди, бо розмір бутонів буває різний, є довжиною приблизно 1 см, є малі по пів сантиметра. В мене маленькі, тому я брала десь 18 бутонів.

Приготування:

Ревінь нарізати кубиками (шкірку з ревеню можна не знімати, бо тут він варитиметься довго і шкірка точно не буде волокнистою). Полуницю також треба нарізати. З бутонів троянд треба обірвати тільки пелюстки. Нам не знадобляться чашечки бутонів та ті листочки (чашолистки), які йдуть від цих чашечок (може я некоректно називаю частини квітки, вибачайте). Також не варто додавати у варення серцевинки бутонів, бо там є насінинки, які гірчать. Отже, треба просто зняти шар пелюсток до серцевинки.⠀

Далі все просто. Складаємо у каструлю ревінь, полуницю, цукор, ставимо на середній вогонь, коли ревінь та полуниця пустять сік, додаємо пелюстки, перемішуємо, варимо на невеликому вогні (періодично мішаємо), поки варення загусне.

Власне, це все. Їсти можна, коли охолоне. Зберігати краще в банці в холодильнику. Чи можна консервувати надовго — не скажу, бо я не експерт з консервації, не знаю, чи достатня кількість цукру у співвідношенні 2:1 для тривалого зберігання.


Реклама

Популярні матеріали

Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Читайте також
Популярні матеріали