Вареники з домашнім сиром та маком: простий рецепт

Готуємо з Євгеном Клопотенко

«Я вирішив долучитися до традицій та розповісти вам рецепт ніжних вареників із домашнім сиром. Тісто на вареники я захотів вибрати заварне. Воно дуже м`яке та пишне, при цьому зберігає хорошу еластичність. І, звісно, додав наш рідний мак. Якщо перетерти його з цукром, він просто неймовірно добре підходить для начинки цих вареників. Захочете ще трохи підсолодити? Зробіть соус зі сметани та згущеного молока, як у мене.

Обов`язково приготуйте смачні вареники з сиром та маком. І робіть це не лише на свята, а тішіть себе та близьких частіше», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати вареники з домашнім сиром

Складові:

Для тіста:

500 г борошна

250 г гарячої води

4 ст. л. соняшникової олії

½ ч. л. солі

1 щіпка цукру

Для начинки:

500 г домашнього сиру

1 яйце

5 ст. л. маку (+1 ст. л. цукру)

2 ст. л. цукру

Для соусу:

2-3 ст. л. сметани

2-3 ст. л. згущеного молока

цедра при подачі за бажанням

Вареники з домашнім сиром та маком: покроковий рецепт

Підготуйте інгредієнти для приготування вареників із домашнім сиром та маком.

Я вирішив готувати із заварного тіста і не використав яйце, тому тісто виходить ніжнішим. Якщо хочете, можете додати 1 яйце, тоді тісто буде більш пружним. Прогрійте в сотейнику 250 мл води до появи пари (це приблизно 70-80 градусів).

У чашу комбайна висипте 500 г борошна, додайте гарячу воду, ½ ч. л. солі та щіпку цукру.

Додайте 4 ст. л. соняшникової олії та поставте замішуватися в чашу кухонного комбайна або замісіть вручну. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, а коли тісто трохи охолоне, продовжіть руками.

Готове тісто трохи підмісить руками, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 20-30 хвилин.

Змішайте 5 ст. л. маку з 1 ст. л. цукру. Перемеліть у подрібнювачі, кавомолці або просто у ступці за допомогою пестику. Так мак краще розітреться.

З`єднайте перетертий мак із 500 г сиру. У мене домашній сир 9% жирності, але ви можете взяти будь-який інший.

Додайте до начинки 2 ст. цукру та вбийте 1 яйце.

Добре перетріть начинку вилкою до однорідної суміші.

Дістаньте тісто з холодильника і розкотіть його в пласт завтовшки 1-2 мм.

За допомогою склянки або іншого предмета зробіть кружечки з тіста.

На один край викладіть начинку, загорніть другим краєм. Сформуйте так само всі вареники. Якщо є бажання, зробіть з обох боків гарний візерунок у формі косички

Варіть вареники з сиром у окропі 3-5 після закипання.

Для соусу з`єднайте в мисці 2-3 ст. л. сметани та 2-3 ст. л. сгущеного молока. Трохи перемішайте та полийте готові вареники. Або можна залишити соус у мисочці та макати вареники.

Натріть зверху трохи лимонної цедри для свіжості та цитрусового аромату. Але це за бажанням.


Реклама

Популярні матеріали

Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Що, як і коли їсти для схуднення без дієти?


Читайте також
Популярні матеріали