Усього два інгредієнти: готуємо смачний медовий квас

Улюблений літній напій українців

«Квас — напій літа. Він добре освіжає і допомагає впоратися зі спрагою. Я вже готував буряковий квас, а тепер зробив медовий, для якого потрібні лише два інгредієнти — мед і вода. Потім потрібно запастися терпінням на 5-6 днів, щоб напій перебродив. Улітку в мене практично завжди в холодильнику є квас. Він добре освіжає, особливо якщо додати кубики льоду. До того ж, як зазначають дієтологи, мед — смачний та корисний продукт», — каже Євген Клопотенко.

Чим корисний мед?

В 1 столовій ложці меду 64 калорії, 17 г цукру, включаючи фруктозу, глюкозу, мальтозу та сахарозу, також у ньому практично немає клітковини, жирів та білків. Це смачна та корисна альтернатива цукру. Головна умова — вибрати справді якісний продукт.

Мед корисний при кашлі, але варто проконсультуватися з лікарем і не займатися самолікуванням. У будь-якому разі тепле молоко із чайною ложкою меду — це смачний напій, який допоможе налаштуватися на сон.

У складі меду є антиоксиданти, які знижують ризик проблем із серцем і є профілактикою деяких видів раку. До того ж міф про те, що мед не можна нагрівати, давно розвіяний.

Як приготувати медовий квас

Складові:

300 г меду

1 л води

родзинки (жменя)

Готуємо смачний медовий квас: покроковий рецепт

Візьміть 1 л теплої кип’яченої води та розчиніть у ній 300 г меду.

Потім всипте жменю родзинок, суміш перелийте в банку і накрийте марлею, складеною в 4 шари. Залишіть у теплому місці на 5-6 днів для бродіння.

Далі квас можна зберігати в холодильнику та вживати з кубиками льоду або додавати газовану воду.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали