«Квас — напій літа. Він добре освіжає і допомагає впоратися зі спрагою. Я вже готував буряковий квас, а тепер зробив медовий, для якого потрібні лише два інгредієнти — мед і вода. Потім потрібно запастися терпінням на 5-6 днів, щоб напій перебродив. Улітку в мене практично завжди в холодильнику є квас. Він добре освіжає, особливо якщо додати кубики льоду. До того ж, як зазначають дієтологи, мед — смачний та корисний продукт», — каже Євген Клопотенко.
Чим корисний мед?
В 1 столовій ложці меду 64 калорії, 17 г цукру, включаючи фруктозу, глюкозу, мальтозу та сахарозу, також у ньому практично немає клітковини, жирів та білків. Це смачна та корисна альтернатива цукру. Головна умова — вибрати справді якісний продукт.
Мед корисний при кашлі, але варто проконсультуватися з лікарем і не займатися самолікуванням. У будь-якому разі тепле молоко із чайною ложкою меду — це смачний напій, який допоможе налаштуватися на сон.
У складі меду є антиоксиданти, які знижують ризик проблем із серцем і є профілактикою деяких видів раку. До того ж міф про те, що мед не можна нагрівати, давно розвіяний.
Як приготувати медовий квас
Складові:
300 г меду
1 л води
родзинки (жменя)
Готуємо смачний медовий квас: покроковий рецепт
Візьміть 1 л теплої кип’яченої води та розчиніть у ній 300 г меду.
Потім всипте жменю родзинок, суміш перелийте в банку і накрийте марлею, складеною в 4 шари. Залишіть у теплому місці на 5-6 днів для бродіння.
Далі квас можна зберігати в холодильнику та вживати з кубиками льоду або додавати газовану воду.