Традиційний український рецепт: картопля з салом і часником

Вічна класика, яку обожнюють всі

«Коли хрусткий шар запеченої картоплі змінюється на дуже м’який та пухкий всередині, відбувається наче магія, яка під силу кожному. Ще додайте до неї наш національний продукт — сало. Воно просочить картоплю жиром та зробить ще більш ніжною на смак. Подавайте страву з різними соусами: аджикою, кетчупом, домашнім майонезом чи сметаною з часником. Запечена картопля доповнить смак м’ясних та рибних страв та чудово підійде як для буднів, так і для свят», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати запечену картоплю з салом

Інгредієнти:

4 великі картоплини  

150 г сала  

1 ч. л. сухого часнику

1 ч. л. приправи хмелі-сунелі

2 ст. л. соняшникової олії  

¼ лимона (за бажанням)  

сіль та перець до смаку

Запечена картопля з салом: покроковий рецепт  

Добре вимийте 4 великі картоплини під проточною водою, за потреби використовуйте щіточку, щоб краще очистити від бруду. Шкірку не знімайте. Покладіть в каструлю та варіть 15-20 хвилин. Вона повинна бути майже готовою. В залежності від картоплі може знадобитися більше часу.

Тим часом наріжте кубиком 150 г сала. Якщо у вас сало з жорсткою шкірою, зріжте її, інакше шкварки будуть занадто твердими.

Розігрійте пательню та підсмажте на ній кубики сала до рум`яної скоринки. Посоліть до смаку та додайте по ½ ч. л. сухого часнику та хмелі-сунелі.

Дістаньте картоплю з води, дайте трохи охолонути та зробіть поздовжні надрізи, але такі, щоб картопля не розпалася на дві частини.

Викладіть картоплини в форму для запікання, трохи присоліть, поперчіть до смаку та додайте по ½ ч. л. сухого часнику та хмелі-сунелі.

Полийте картоплю 2 ст. л. соняшникової олії та ставте запікатися на 10 хвилин за температури 220 градусів.  

Потім дістаньте з духовки, викладіть в розрізи гарячої готової картоплі охолоджені шкварки, так страва стане більш соковитою і насиченою смаками. Якщо хочете додати трохи кислинки — скропіть ¼ лимона.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали