Сьогодні ми готуємо Мільфей, відомий під назвами «Наполеон», «ванільний слайс» та «кремовий слайс» — французький десерт на основі листкового тіста з кремом. На роль зіркових компонентів ми вибрали полуницю та чорницю. Готуйтеся дивувати ваших близьких!
Для приготування мільфея з ягодами потрібно:
250 г листкового тіста
200 мл вершків (33%)
ванілін до смаку
1/3 склянки цукрової пудри
200 г полуниці
200 г чорниці
цедра 1/3 лимона
30 г білого шоколаду
цукрова пудра для прикраси
Спосіб приготування мільфею:
Замісити тісто, якщо є час, або розморозити готове, розкотити в прямокутний пласт і випікати в нагрітій заздалегідь до 200°С духовці протягом 20 хвилин. Важлива деталь: тісто викласти на лист, застелений пергаментним папером, зверху також накрити листом паперу, а на нього поставити ще один лист і притиснути його керамічним посудом. Це потрібно для того, щоб корж не здіймався, а залишався тонким.
Після того, як корж випікається, його необхідно охолодити, обрізати нерівні краї та розрізати на три однакові смужки. Обрізки перетворити на крихту — вони ще знадобляться.
Для крему збити вершки з цукровою пудрою і ваніліном до загусання. Ще один секрет: вершки мають бути добре охолодженими (можна 10 хвилин потримати їх у морозильнику — результат гарантований). Крем готовий, якщо він не вивалюється з перевернутої миски.
З`єднати крем із чорницями (залишити трохи ягід для прикраси) і полуницею, нарізаною невеликими шматочками, додати лимонну цедру і все акуратно перемішати. Поставити у холодильник. Білий шоколад натерти на тертці.
Зібрати мільфей: на смужку коржа покласти частину крему, розподілити по всій смужці, присипати крихтою, тертим білим шоколадом і чорницею. Потім повторити: корж, крем, шоколад і знову корж. Торт поставити у холодильник на 2-3 години.
Дістати торт із холодильника, розрізати на рівні квадрати гострим ножем. Підрівняти краї та присипати цукровою пудрою, прикрасити полуницею та м`ятою.