«Я знаю, як сильно ви любите випічку, тому приготував для вас ще один чудовий рецепт — тарт із персиками та чебрецем. Мигдальна крихта додасть крутого горіхового посмаку, а поєднання свіжого чебрецю з персиками — це божественно смачно!» — запевняє Євген Клопотенко.
Як приготувати тарт із персиками та чебрецем
Складові
Для тіста:
200-220 г борошна
100 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
1 ч. л. ванільного цукру (за бажанням)
2 ст. л. йогурту
1 щіпка солі
Для начинки:
4-5 персиків
2 ст. л. цукру
1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1 яєчний жовток (для обмазування тіста перед запіканням)
2-3 гілочки чебрецю
1 лимон (сік та цедра, за бажанням)
50 г мигдалю
Тарт із персиками та чебрецем: покроковий рецепт
Насамперед приготуйте пісочне тісто бризе. Для цього необхідно з`єднати 200-220 г борошна зі 100 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, щіпкою солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Перетріть руками цю суміш в маслянисту крихту.
Додайте 2 ст. л. білого йогурту та перемішайте з крихтою.
Зберіть тісто у кулю. Залишіть його на деякий час, краще в холодильнику, поки готуватимете начинку.
Персики добре вимийте та висушіть від зайвої вологи. Наріжте фрукти часточками товщиною 0,5 см.
Складіть підготовлені часточки в миску, додайте 2 ст. л. цукру та 1-2 ст. л. крохмалю. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Акуратно перемішайте, щоб не пошкодити цілісність персикових часточок.
Розкачайте тісто між двома листами пергаменту в круглий пласт завтовшки приблизно 0,3 см.
Обережно розподіліть начинку з персиків по тісту, не доходячи до краю 3-4 см.
Тепер акуратно загорніть краї тесту на начинку і защипніть, ніби створюючи оборочки.
Змастіть тісто яєчним жовтком за допомогою кулінарної кисті та готуйте в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 20-25 хвилин. Тісто має добре зарум`янитися, а персики стати м`якими в карамелі із соку.
Порубайте 50 г мигдалю в крихту, але не дуже дрібну.
Готовий тарт з персиками можете додатково ароматизувати листочками з 2-3 гілочок чебрецю.
За бажанням додайте в начинку для балансу смаку цедру лимона, пару крапель лимонного соку і крихту мигдалю. Дайте торту трохи охолонути, щоб начинка стабілізувалася.