Тарт із персиками, мигдалем та чебрецем: простий рецепт

Ідеальний літній десерт

«Я знаю, як сильно ви любите випічку, тому приготував для вас ще один чудовий рецепт — тарт із персиками та чебрецем. Мигдальна крихта додасть крутого горіхового посмаку, а поєднання свіжого чебрецю з персиками — це божественно смачно!» — запевняє Євген Клопотенко.

Як приготувати тарт із персиками та чебрецем

Складові

Для тіста:

200-220 г борошна

100 г вершкового масла

2 ст. л. цукру

1 ч. л. ванільного цукру (за бажанням)

2 ст. л. йогурту

1 щіпка солі

Для начинки:

4-5 персиків

2 ст. л. цукру

1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю

1 яєчний жовток (для обмазування тіста перед запіканням)

2-3 гілочки чебрецю

1 лимон (сік та цедра, за бажанням)

50 г мигдалю

Тарт із персиками та чебрецем: покроковий рецепт

Насамперед приготуйте пісочне тісто бризе. Для цього необхідно з`єднати 200-220 г борошна зі 100 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, щіпкою солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Перетріть руками цю суміш в маслянисту крихту.

Додайте 2 ст. л. білого йогурту та перемішайте з крихтою.

Зберіть тісто у кулю. Залишіть його на деякий час, краще в холодильнику, поки готуватимете начинку.

Персики добре вимийте та висушіть від зайвої вологи. Наріжте фрукти часточками товщиною 0,5 см.

Складіть підготовлені часточки в миску, додайте 2 ст. л. цукру та 1-2 ст. л. крохмалю. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Акуратно перемішайте, щоб не пошкодити цілісність персикових часточок.

Розкачайте тісто між двома листами пергаменту в круглий пласт завтовшки приблизно 0,3 см.

Обережно розподіліть начинку з персиків по тісту, не доходячи до краю 3-4 см.

Тепер акуратно загорніть краї тесту на начинку і защипніть, ніби створюючи оборочки.

Змастіть тісто яєчним жовтком за допомогою кулінарної кисті та готуйте в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 20-25 хвилин. Тісто має добре зарум`янитися, а персики стати м`якими в карамелі із соку.

Порубайте 50 г мигдалю в крихту, але не дуже дрібну.

Готовий тарт з персиками можете додатково ароматизувати листочками з 2-3 гілочок чебрецю.

За бажанням додайте в начинку для балансу смаку цедру лимона, пару крапель лимонного соку і крихту мигдалю. Дайте торту трохи охолонути, щоб начинка стабілізувалася.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали