Суп із топінамбура з цибулею-пореєм і вершками

Поживний та дуже смачний

«Топінамбур, або єрусалимський артишок, належить до сімейства бульбових і на вигляд трохи нагадує великий корінь імбиру. Має легкий горіховий смак. Він також крохмалистий, тому його часто описують за смаком як артишок, схрещений з картоплею. Його можна їсти сирим, додаючи до салатів очищеним чи разом зі шкіркою, смажити чи запікати, додаючи у рагу. І звісно, робити чудові насичені крем-супи», — розповідає Євген Клопотенко.

Як приготувати крем-суп із топінамбуром

Інгредієнти:

500 г топінамбура (+ додатково для чипсів)

500 г картоплі

1 стебло цибулі-порею

2 зубчики часнику

30 г вершкового масла

1 ст. л. оливкової олії (+ додатково для подачі)

1 л овочевого бульйону (або курячого)

150 мл вершків 20%

сіль та перець до смаку

Крем-суп із топінамбуром: покроковий рецепт

Поріжте кільцями 1 стебло цибулі порею, два зубчики часнику очистьте і дрібно порубайте. У сотейнику або каструлі з товстим дном розтопіть 30 г вершкового масла і додайте до нього 1 ст. л. оливкової олії. Обсмажте порей і часник на середньому вогні, поки цибуля не стане м`якою. Додайте трохи солі та перцю.

Очистьте 500 г картоплі, а 500 г топінамбура ретельно помийте та не очищайте, так смак буде насиченішим. Наріжте овочі дрібними кубиками, кілька тонких слайсів топінамбура залиште для чипсів.

Додайте картоплю і топінамбур у сотейник до цибулі та обсмажуйте протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

Влийте в каструлю 1 л овочевого або курячого бульйону, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Зніміть сотейник з вогню, додайте 150 мл вершків жирністю 20%.

Перебийте суп занурювальним блендером до однорідного стану. Додайте до смаку сіль або перець, знову поставте суп на вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть.

В принципі, суп вже готовий, але я рекомендую його трохи прикрасити чипсами. Для цього обсмажте слайси топінамбура на сухій пательні на маленькому вогні, поки він не почне трохи пригорати. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте зеленню і чипсами та додайте трохи оливкової олії зверху.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали