Цвітна капуста корисна для жіночого здоров’я, а також дуже смачна. Дієтолог-нутриціолог, експерт зі здорового харчування Лора Філіппова поділилася швидким рецептом приготування небанальної страви — стейків із цвітної капусти. Вони готуються на швидку руку та чудово смакують на літньому пікніку.
Нам потрібно:
цвітна капуста — 1 шт.;
сіль, мелений чорний перець;
2 ст. л. оливкової олії;
1 ч. л. подрібненого свіжого імбиру;
1 ч. л. меленого орегано, майорану чи зири (що вам більше до смаку).
Як готуємо:
Довгим гострим ножем розріжте цвітну капусту на стейки завтовшки 1,5 см. Для цього капусту спочатку розрізають навпіл, а потім від середини нарізають стейки, намагаючись захопити трохи качан.
Посоліть і поперчіть.
Розігрійте антипригарну сковороду, злегка змастіть олією (1 ст. л.), підсмажуйте стейки по 2 хвилини з кожного боку.
Розігрійте духовку до 200 градусів, викладіть стейки, посипте їх спеціями та імбиром. Змастіть оливковою олією (1 ст. л.).
Запікайте в духовці протягом 15 хвилин. Смачного!