«Цю фасольку можна подати як закуску і їсти паличками або як основну страву (наприклад, з гарніром). Спробуйте це поєднання. Соус теріякі рекомендую зробити в більшій кількості, зберігати в холодильнику та додавати до інших ваших страв», — радить food-блогер Ганна Пундак.⠀
Instagram: @hanna_veganna
Спаржа в соусі теріякі:
• 400 г шпарагівки
• 200 г печериць (у мене коричневі)
• 2 зелені пера цибулі
• 3 зубчики часнику
• 3 ст. л. оливкової олії
• 200 мл соусу теріякі
• ½ ч. л. насіння кунжуту
Соус теріякі
• 100 мл соєвого соусу
• 100 мл води
• 1 ч. л. сушеного імбиру або 3 см свіжого
• 1 зубчик часнику
• 1 ст. л. кокосового цукру/сиропу/меду (в не веганській версії)
• 1 ст. л. кунжутної олії (якщо немає, можна без неї)
Спочатку готуємо соус теріякі:
Налити в каструлю соєвий соус і воду. Додати мелений імбир або тертий корінь імбиру і тертий часник, цукор, кунжутну олію і ретельно перемішати. В кінці все, що вам потрібно, — це закип`ятити суміш. Соус готовий.
Тепер страва:
1. Очистити шпарагівки від хвостиків (рекомендую робити це рукою, просто відриваючи їх).
2. На пательні розігріти олію, додати квасолю, нарізані слайсами часник та гриби. Смажити 5-7 хв.
3. Залити соусом, додати нарізану зелену цибулю і тушити 7-10 хв на середньому вогні, регулярно мішаючи. Соус має випаритись і зменшитись удвічі.
4. Готову страву посипати кунжутом і подавати гарячою.