Спаржа з печерицями в соусі теріякі: простий рецепт

Готуємо веганське блюдо з food-блогером Ганною Пундак

«Цю фасольку можна подати як закуску і їсти паличками або як основну страву (наприклад, з гарніром). Спробуйте це поєднання. Соус теріякі рекомендую зробити в більшій кількості, зберігати в холодильнику та додавати до інших ваших страв», — радить food-блогер Ганна Пундак.

Instagram: @hanna_veganna

Спаржа в соусі теріякі:

• 400 г шпарагівки

• 200 г печериць (у мене коричневі)

• 2 зелені пера цибулі

• 3 зубчики часнику

• 3 ст. л. оливкової олії

• 200 мл соусу теріякі

• ½ ч. л. насіння кунжуту

Соус теріякі

• 100 мл соєвого соусу

• 100 мл води

• 1 ч. л. сушеного імбиру або 3 см свіжого

• 1 зубчик часнику

• 1 ст. л. кокосового цукру/сиропу/меду (в не веганській версії)

• 1 ст. л. кунжутної олії (якщо немає, можна без неї)

Спочатку готуємо соус теріякі:

Налити в каструлю соєвий соус і воду. Додати мелений імбир або тертий корінь імбиру і тертий часник, цукор, кунжутну олію і ретельно перемішати. В кінці все, що вам потрібно, — це закип`ятити суміш. Соус готовий.

Тепер страва:

1. Очистити шпарагівки від хвостиків (рекомендую робити це рукою, просто відриваючи їх).

2. На пательні розігріти олію, додати квасолю, нарізані слайсами часник та гриби. Смажити 5-7 хв.

3. Залити соусом, додати нарізану зелену цибулю і тушити 7-10 хв на середньому вогні, регулярно мішаючи. Соус має випаритись і зменшитись удвічі.

4. Готову страву посипати кунжутом і подавати гарячою.


Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали