Смачний вок з горохом та шпинатом

Корисна азіатська страва на вашій кухні

Сьогодні ми приготуємо корисну та дуже смачну азіатську страву — вок з горохом та шпинатом. Він готується дуже швидко, тому можна використовувати його як ситний перекус. А для повноцінної трапези подайте цей повністю зелений вок з білим рисом і подрібненим авокадо.

Інгредієнти:

500 г свіжого очищеного гороху

200 г свіжого шпинату

2 великі цибулини шалот

1 паличка лемонграсу

2 см свіжого кореня імбиру

2 ст. л. кунжутної олії

2 ст. л. соєвого соусу

1 ст. л. міріну (або 1 ч. л. коричневого цукру)

кунжутне насіння для прикраси

Приготування:

Почистьте цибулю-шалот. Подрібніть її разом із паличкою лемонграсу та очищеним імбиром. Налийте 2 ст. л. кунжутної олії у вок і обсмажте цибулю-шалот на сильному вогні.

Всипте горох і залийте склянкою гарячої води. Готуйте 5 хвилин. Додайте промитий шпинат, порваний пальцями, лимонну траву та імбир.

Варіть ще 2 хвилини, потім додайте соєвий соус і мірін (або цукор). Подавайте в тарілках, посипавши кунжутом.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали