Сьогодні ми приготуємо корисну та дуже смачну азіатську страву — вок з горохом та шпинатом. Він готується дуже швидко, тому можна використовувати його як ситний перекус. А для повноцінної трапези подайте цей повністю зелений вок з білим рисом і подрібненим авокадо.
Інгредієнти:
500 г свіжого очищеного гороху
200 г свіжого шпинату
2 великі цибулини шалот
1 паличка лемонграсу
2 см свіжого кореня імбиру
2 ст. л. кунжутної олії
2 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. міріну (або 1 ч. л. коричневого цукру)
кунжутне насіння для прикраси
Приготування:
Почистьте цибулю-шалот. Подрібніть її разом із паличкою лемонграсу та очищеним імбиром. Налийте 2 ст. л. кунжутної олії у вок і обсмажте цибулю-шалот на сильному вогні.
Всипте горох і залийте склянкою гарячої води. Готуйте 5 хвилин. Додайте промитий шпинат, порваний пальцями, лимонну траву та імбир.
Варіть ще 2 хвилини, потім додайте соєвий соус і мірін (або цукор). Подавайте в тарілках, посипавши кунжутом.