«Любите сир, але сирники та запіканки вже набридли? Пропоную вам рецепт сирного пирога за рецептом моєї мами», — розповідає Євген Клопотенко.
Інгредієнти для пирога:
500 г сиру
100 г вершкового масла
2 ст. л. сметани
175 г цукру
250 г борошна
1 ч. л. розпушувача
5 яєць
1 пакетик ванільного цукру
50 г родзинок
Сирний пиріг з меренгою: покроковий рецепт
1. Розм`якшене вершкове масло (100 г) змішайте зі сметаною. Додайте пів склянки цукру та 2 жовтки.
2. Борошно (2,5 ст. л.) змішайте з розпушувачем (1 ч. л.), додайте масляну суміш і замісіть м`яке тісто.
3. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
4. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Для цього сир (500 г) змішайте з половиною склянки цукру та трьома жовтками. Додайте пакетик ванільного цукру, 50 г родзинок і добре вимішайте.
5. Тісто розкачайте, викладіть у форму для випікання, зверху викладіть шар сирної начинки.
6. Випікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.
7. Приготуйте меренги. Білки збийте з цукром у густу піну.
8. Дістаньте пиріг. За допомогою кондитерського мішка викладіть шар меренги та знову поставте в духовку на 15 хвилин за температури 160 градусів.
9. Коли білки почнуть темніти, вимкніть духовку та залиште в ній пиріг на 10 хвилин.
10. Готовому десерту дайте охолонути.