Смачний сирний торт із меренгою: покроковий рецепт

Нескладний десерт, який подобається всім

«Любите сир, але сирники та запіканки вже набридли? Пропоную вам рецепт сирного пирога за рецептом моєї мами», — розповідає Євген Клопотенко.

Інгредієнти для пирога:

500 г сиру

100 г вершкового масла

2 ст. л. сметани

175 г цукру

250 г борошна

1 ч. л. розпушувача

5 яєць

1 пакетик ванільного цукру

50 г родзинок

Сирний пиріг з меренгою: покроковий рецепт

1. Розм`якшене вершкове масло (100 г) змішайте зі сметаною. Додайте пів склянки цукру та 2 жовтки.

2. Борошно (2,5 ст. л.) змішайте з розпушувачем (1 ч. л.), додайте масляну суміш і замісіть м`яке тісто.

3. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.

4. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Для цього сир (500 г) змішайте з половиною склянки цукру та трьома жовтками. Додайте пакетик ванільного цукру, 50 г родзинок і добре вимішайте.

5. Тісто розкачайте, викладіть у форму для випікання, зверху викладіть шар сирної начинки.

6. Випікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.

7. Приготуйте меренги. Білки збийте з цукром у густу піну.

8. Дістаньте пиріг. За допомогою кондитерського мішка викладіть шар меренги та знову поставте в духовку на 15 хвилин за температури 160 градусів.

9. Коли білки почнуть темніти, вимкніть духовку та залиште в ній пиріг на 10 хвилин.

10. Готовому десерту дайте охолонути.


Реклама

Популярні матеріали

Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Що, як і коли їсти для схуднення без дієти?


Читайте також
Популярні матеріали