«З молодої картоплі можна приготувати напрочуд свіжий салат, якщо додати в нього трохи лимонного соку та цедри. Саме так я вирішив зробити цього разу, приготувавши салат з молодої картоплі з беконом. У ньому все чудово — і солодкуватий смак картоплі, і свіжість цитрусових із зеленою цибулею, і ароматний бекон і легка заправка з йогурту. Просто насолода!» — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати салат з молодої картоплі з беконом
Складові:
400 г молодої картоплі
50 г бекону
1 стебло селери
2 пера зеленої цибулі
100 г натурального йогурту
сік половини лимона
цедра половини лимона
1 ч. л. гірчиці
сіль та перець до смаку
Салат з молодої картоплі з беконом: покроковий рецепт
Молоду картоплю помийте, якщо вона дуже велика, розріжте на кілька частин і відваріть до готовності в підсоленій воді.
Зелену цибулю дрібно наріжте, половину залиште для подачі, а половину змішайте з йогуртом, лимонним соком, лимонною цедрою, гірчицею і дрібкою солі.
Стебло селери наріжте невеликими шматочками. Тонкі скибочки бекону обсмажте на сковорідці до золотистого кольору.
Розкладіть по тарілках відварену картоплю, подрібнену селеру, обсмажений бекон і полийте соусом з йогурту. Посипте залишками подрібненої зеленої цибулі.