Смачний осінній гарнір: айва, запечена з картоплею

Страва, якою можна здивувати навіть досвідчених гурманів

«Айва, запечена з картоплею, — чудовий гарнір для м`ясних страв. Просто запечена картопля вже трохи набридла. А ось поєднання кислуватої айви з картоплею звучить привабливо. На додаток з ароматним часником та розмарином виходить неймовірно смачна страва, яка прикрасить будь-який стіл», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати айву, запечену з картоплею

Інгредієнти:

800 г картоплі

400 г айви

3 ст. л. оливкової олії

2-3 гілочки розмарину

1 головка часнику

сіль до смаку

Айва, запечена з картоплею: покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Картоплю (800 г) очистить, вимийте та наріжте великими часточками.

Айву (400 г) вимийте і розріжте на часточки такого самого розміру, як і картопля.

Змішайте у великій місткості для запікання всі інгредієнти, посоліть і поперчіть до смаку.

Додайте 2-3 гілочки розмарину, голівку часнику, розрізану навпіл поперек, і оливкову олію (3 ст. л.). Добре перемішайте та запікайте в духовці протягом 30-35 хвилин до готовності картоплі.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали