В одному з інтерв`ю Анджеліна Джолі поділилася, що час від часу готує дітям суп, рецепт якого вона колись дізналася у шеф-кухаря в одному невеликому ресторані.
Для приготування цибулевого супу знадобиться:
Цибуля ріпчаста або порей — 1 кг
Овочевий або м`ясний бульйон — 1 л
100 мл вершків
2 жовтки
Вершкове масло — 3 ст. л.
Сир твердий — 150 г
Свіжий багет — 1/2 шт.
сіль та перець чорний мелений — за смаком
Кадр з фільму «Містер та місіс Сміт»
Спосіб приготування:
Розплавте вершкове масло в каструлі з товстим дном. Після цього наріжте цибулю і додайте її до олії. Тушіть на повільному вогні, не забуваючи постійно помішувати, до золотистого відтінку цибулі. Час від часу додавайте трохи бульйону.
Хвилин через 10-15 додайте в каструлю склянку бульйону і випаруйте його. В результаті цибуля повинна вийти м`якою.
Після цього долийте бульйон, що залишився, і уварюйте до половини. Суп має бути помірно густим, із красивим золотистим відтінком.
Жовтки змішайте з вершками, додайте до них трохи охолонутого супу і добре розмішайте. Влийте суміш у каструлю з гарячим супом.
Обсмажте багет на сухій антипригарній сковорідці.
Викладіть на суп обсмажений багет і посипте натертим сиром.
Після цього розлийте суп по горщиках і відправте в розігріту духовку на 180 градусів. Запікайте, доки сир не покриється скоринкою.