Смачний аюрведичний чай, який зігріє зсередини в холодну осінь

Теплий напій зі спеціями для всіх, хто відчуває зниження життєвої енергії та апатію

Ми всі чекали, що тепла осінь триватиме хоча б до листопада, але жовтень вже щосили демонструє свій характер. Кожен вихід на вулицю тепер супроводжується погіршенням настрою через пронизливий вітер і дощ, що чекають зовні.

Врятуватися від неминучості неможливо, але пом`якшити перехід від літа до зими можна за допомогою продуктів, що зігрівають зсередини надовго. Наприклад, такими, як зігрівальний аюрведичний чай за рецептом відомого експерта в області аюрведи, автора безлічі книг і засновника Аюрведичного інституту доктора Васанта Лада.

чай для релаксу та сну

За словами Васанта, цей напій не просто зігріває тіло зсередини та допомагає йому краще протистояти холоду надалі, але також м`яко балансує дві доші: Вату і Капху, що передбачає усунення тривожності, хронічної втоми та сонливості.

Ось чому цей пряно-квітковий чай ідеальний, якщо ви відчуваєте холод у руках і ногах, зниження життєвої енергії та апатію. Імбир і перець у його складі розпалюють «внутрішній вогонь» і покращують травлення, кориця і кардамон заспокоюють, покращують настрій і кровообіг, фенхель допомагає засвоєнню прянощів, а куркума і шафран очищають кров, покращують тон шкіри та надають їй красиве сяйво.

Лайфхак: якщо додати трохи масла гхі в готовий напій, він стане ще більш корисним для нервової системи та шкіри.

чай для імунітету

Готуємо теплий осінній чай з прянощами

Інгредієнти (на 2 чашки):

Вода — 2 склянки

Молоко (коров`яче або ваше улюблене рослинне) — ½ склянки

Свіжий імбир — 1,5 см кореня (натерти або тонко нарізати)

Насіння фенхелю — 1 ч. ложка

Кориця (паличка або ½ ч. ложки меленої)

Кардамон — 3 коробочки, злегка роздавити

Куркума — ¼ ч. ложки

Чорний перець — 2–3 горошини (для активації куркуми)

Шафран — кілька ниток (за бажанням)

Мед або фініковий сироп — на смак (додавати в уже охолоджений чай)

Приготування: покроковий рецепт

  1. Закип`ятіть воду з імбиром, фенхелем, корицею, кардамоном, куркумою і перцем.
  2. Варіть на слабкому вогні 7–8 хвилин, поки кухня не наповниться ароматом. Додайте молоко і шафран, доведіть до легкого кипіння.
  3. Зніміть з вогню, дайте настоятися 2–3 хвилини.
  4. Процідіть, трохи охолодіть (до 40–45°C) і тільки потім додайте мед або сироп.

Реклама

Популярні матеріали

14 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Що подивитися: 10 нових фільмів жовтня


9 найочікуваніших фільмів і серіалів жовтня на Netflix


Читайте також
Популярні матеріали