Смачні страви з інжиром: 3 рецепти нашвидкуруч

Сезон інжиру короткий — встигніть отримати максимум насолоди від цього фрукту

В Україні триває сезон інжиру. Оскільки сезон цей дуже короткий, радимо купувати інжир прямо зараз — їсти його просто так або ж готувати з ним різні смачні страви.

Авторка кулінарного блогу «Котлетка» та головна редакторка першого гастрономічного порталу SHUBA Маша Сердюк пропонує три цікаві та смачні страви з інжиром, приготування яких не забере у вас багато часу та зусиль.

Тост з інжиром і м’яким сиром 

Дуже проста, але при цьому вишукана страва, яка відмінно смакуватиме як під ранкову філіжанку кави, так і під вечірній келишок вина. Для цього рецепту можна використовувати будь-який м’який сир — козиний, крем-сир а-ля «Філадельфія», фету або жирний кисломолочний сир, перебитий у блендері до гладенької консистенції.

У цьому рецепті ми не даємо чіткі пропорції інгредієнтів — усе залежить від кількості людей, для яких ви готуєте цю страву, та їхнього апетиту. 

Інгредієнти:

інжир

улюблений хліб

м’який сир

рідкий мед

Як приготувати тост з інжиром і м’яким сиром 

Інжир помити, витерти насухо паперовими рушниками. Розрізати на дві або чотири частини. Скибки хліба підсушити в тостері, духовці або на сковороді без масла. Шматочки хліба щедро намастити м’яким сиром, зверху викласти скибочки інжиру і скропити рідким медом.

Інжирний лимонад 

Попри те, що лимонад вважається літнім напоєм, восени він смакує не гірше. Особливо, якщо готувати його з сезонними фруктами і ягодами, наприклад, з інжиром. Такий напій чудово смакуватиме замість магазинних соків і газованих напоїв.

Інгредієнти:

інжир — 5 шт.

великий лимон — 1 шт.

вода — 500 мл

цукор або мед — 1 ст. л.

Як приготувати інжирний лимонад 

Лимон очистити від шкірки та білих прожилок, нарізати м’якоть шматочками. Чотири  інжири розрізати на чотири частини. У каструлі довести воду до кипіння, додати інжир, проварити 5 хвилини. Потім додати шматочки та шкірку лимона, варити ще пару хвилин. Зняти з вогню та дати охолонути.

Процідити лимонад крізь сито. Додати цукор або мед, перемішати до повного розчинення. Останній інжир нарізати кружальцями. У келихи викласти кружечки інжиру і налити лимонад. На бажання можна додати лід і прикрасити ще шматочками лимона.

Джем з інжиру

У цьому рецепті лише два інгредієнти: стиглий інжир і цукор. Інжир можна використовувати трохи прим’ятий, перестиглий і тріснутий. Головне, щоб не було гнилих плодів. Зелений, твердий або ж не дуже солодкий інжир для джему не підійде. Кількість цукру можна регулювати на власний смак.

Такий джем стане чудовим доповненням до вишуканої сирної тарілки або ж до ранкових канапок зі свіжим хлібом.

Інгредієнти:

інжир — 500 г

цукор — 300

Як приготувати джем з інжиру

Інжир промити, підсушити паперовими рушниками. Обрізати хвостики, розрізати на дві або чотири частини та перебити блендером у пюре. Перелити пюре з інжиру в каструлю з товстим дном. Поставити на повільний вогонь, додати цукор і довести до кипіння, постійно помішуючи.

Зменшити вогонь і варити ще 15 хвилин після кипіння. Цукор має розчинитися, маса — загуснути, а колір — стати темнішим. Зняти з вогню та залишити на 4-5 годин до повного вистигання, після чого перекласти в банку з щільною кришкою. Зберігати в холодильнику.


Реклама

Популярні матеріали

Український суперфуд: 5 корисних страв із буряка


Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Наука, наукині й ШІ в Україні


Читайте також
Стиль життя / Блог стиль життя

«Розвантажувальний» поп-ап спейс в Unit City

Популярні матеріали