Смачна полента з сиром, в'яленими томатами та базиліком

Максимально простий рецепт

«Сьогодні готуємо неймовірно ніжну поленту із сиром та в`яленими томатами. Прекрасно в цій страві ще й те, що вона дуже смачна не тільки відразу з духовки, а й наступного дня у холодному вигляді. Поленту можна порізати на зручні невеликі шматочки і їсти разом із якимось соусом», — каже Євген Клопотенко.

Як готувати кукурудзяну кашу

Полента готується у воді. Але головне в процесі приготування — це не переставати помішувати кашу протягом усього часу, тому що варто відірватися на хвилинку — і каша може швидко пригоріти.

Я вирішив ще й запекти поленту з сиром — так теж часто роблять в Італії. Прекрасно в цій страві ще й те, що вона дуже смачна не тільки відразу з духовки, а й наступного дня у холодному вигляді. Поленту можна порізати на зручні невеликі шматочки і їсти разом із якимось соусом.

Як приготувати поленту з сиром

Інгредієнти:

300 г кукурудзяної крупи

8 в`ялених томатів

1 зубчик часнику

30 г вершкового масла

185 г твердого сиру

3 гілочки базиліка

600 мл води

до смаку сіль та перець

Полента з сиром: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування ніжної поленти з сиром та в`яленими томатами. Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.

З`єднайте в сотейнику або невеликій каструлі 300 г кукурудзяної крупи та 600 мл води, додайте 1 зубчик часнику.

Варіть на невеликому вогні 5-7 хвилин, доки полента не стане однорідною. При цьому не припиняйте помішувати її віночком або ложкою, інакше полента може пригоріти. Дістаньте зубчик часнику.

Наріжте тонкими смужками 8 в`ялених томатів. Сир натріть на великій тертці, я взяв упаковку 185 г. Але ви можете взяти трохи більше або менше до смаку.

Перекладіть сир з томатами в сотейник до стрічки та обережно перемішайте, щоб вони поступово розподілилися. Сир розтане і надасть страві неймовірної ніжності.

Форму для запікання змастіть 20 г розм`якшеного вершкового масла і викладіть поленту з сиром і в`яленими томатами.

Поступово розподіліть за формою за допомогою ложки або лопатки. Для рум`янішої скоринки змастіть зверху 10 г вершкового масла. Запікайте поленту в духовці за 180 градусів протягом 30 хвилин. Готову страву прикрасьте зверху листочками базиліка.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали