«Сьогодні готуємо неймовірно ніжну поленту із сиром та в`яленими томатами. Прекрасно в цій страві ще й те, що вона дуже смачна не тільки відразу з духовки, а й наступного дня у холодному вигляді. Поленту можна порізати на зручні невеликі шматочки і їсти разом із якимось соусом», — каже Євген Клопотенко.
Як готувати кукурудзяну кашу
Полента готується у воді. Але головне в процесі приготування — це не переставати помішувати кашу протягом усього часу, тому що варто відірватися на хвилинку — і каша може швидко пригоріти.
Я вирішив ще й запекти поленту з сиром — так теж часто роблять в Італії. Прекрасно в цій страві ще й те, що вона дуже смачна не тільки відразу з духовки, а й наступного дня у холодному вигляді. Поленту можна порізати на зручні невеликі шматочки і їсти разом із якимось соусом.
Як приготувати поленту з сиром
Інгредієнти:
300 г кукурудзяної крупи
8 в`ялених томатів
1 зубчик часнику
30 г вершкового масла
185 г твердого сиру
3 гілочки базиліка
600 мл води
до смаку сіль та перець
Полента з сиром: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування ніжної поленти з сиром та в`яленими томатами. Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.
З`єднайте в сотейнику або невеликій каструлі 300 г кукурудзяної крупи та 600 мл води, додайте 1 зубчик часнику.
Варіть на невеликому вогні 5-7 хвилин, доки полента не стане однорідною. При цьому не припиняйте помішувати її віночком або ложкою, інакше полента може пригоріти. Дістаньте зубчик часнику.
Наріжте тонкими смужками 8 в`ялених томатів. Сир натріть на великій тертці, я взяв упаковку 185 г. Але ви можете взяти трохи більше або менше до смаку.
Перекладіть сир з томатами в сотейник до стрічки та обережно перемішайте, щоб вони поступово розподілилися. Сир розтане і надасть страві неймовірної ніжності.
Форму для запікання змастіть 20 г розм`якшеного вершкового масла і викладіть поленту з сиром і в`яленими томатами.
Поступово розподіліть за формою за допомогою ложки або лопатки. Для рум`янішої скоринки змастіть зверху 10 г вершкового масла. Запікайте поленту в духовці за 180 градусів протягом 30 хвилин. Готову страву прикрасьте зверху листочками базиліка.