НЕ ПРОПУСТИ: У ЛЬВОВІ ПРОЙДЕ ЛІТНЯ ВЕЧІРКА ELLE...

ЧТО НОСИТЬ ЛЕТОМ 2018: САМЫЕ МОДНЫЕ ШОРТЫ И С ЧЕМ...

УКРАИНСКИЕ БРЕНДЫ КУПАЛЬНИКОВ, ОТ КОТОРЫХ МЫ...

МАША ЕФРОСИНИНА ОТКРОВЕННО РАССКАЗАЛА О СВОИХ...

10 СПОСОБОВ ЗАПЛЕСТИ КОСУ НА ВОЛОСАХ ЛЮБОЙ...

Сливовий крамбл за рецептом Найджела Слейтера: рецепт + фото

Простий і детальний рецепт традиційного англійського десерту із сезонними фруктами

13 августа 2017

Крамбл – різновид відомого у всьому світі пирога, котрий походить з Великобританії. Він поєднує у собі велику кількість соковитих фруктів та золотисту скоринку з крихтоподібного тіста, а ще готується надзвичайно просто. Зараз наступає сезон слив, які я обожнюю у випічці, тому цього разу мова піде про сливовий крамбл. Хоча не стримуйте фантазію – для начинки можна використовувати будь-які ваші улюблені фрукти. Готуємо?

Сливовий крамбл (на основі рецепту з книги Найджела Слейтера):

Інгредієнти:

~900 г слив;

75-100 г цукру (я використовувала тростинний цукор, але можна і звичайний)

Тісто:

150 г борошна (для більшої користі я використала цільнозернове пшеничне)

100 г холодного вершкового масла;

75 г тростинного цукру;

вода;

+морозиво для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Зі слив видалити кісточки та нарізати на четвертинки. Змішати з цукром (якщо сливи кислі-раджу додати більше цукру) та викласти в форму для випікання.

2. Борошно просіяти. Додати вершкове масло та руками перетерти борошно з маслом в крихту. По столовій ложці додавати воду, замішуючи крихтоподібне тісто (мені знадобилося приблизно 4 ст. ложки)

3. Висипати крихту тіста зверху на сливи та пекти крамбл в розігрітій до 180*С духовці біля 30-45 хв. Тісто має зарум’янитися, а сік від слив закипіти.

4. Подавати крамбл теплим з кулькою морозива або охолодженим.

Смачного!

Пиріг з кавуна без випікання (детальний рецепт+фото)

Сирна паска з мигдалем: простий і детальний рецепт (фото)

Великодня паска на французький манер: детальний рецепт (фото)

Загрузка...