Крамбл – різновид відомого у всьому світі пирога, котрий походить з Великобританії. Він поєднує у собі велику кількість соковитих фруктів та золотисту скоринку з крихтоподібного тіста, а ще готується надзвичайно просто. Зараз наступає сезон слив, які я обожнюю у випічці, тому цього разу мова піде про сливовий крамбл. Хоча не стримуйте фантазію – для начинки можна використовувати будь-які ваші улюблені фрукти. Готуємо?
Сливовий крамбл (на основі рецепту з книги Найджела Слейтера):
Інгредієнти:
~900 г слив;
75-100 г цукру (я використовувала тростинний цукор, але можна і звичайний)
Тісто:
150 г борошна (для більшої користі я використала цільнозернове пшеничне)
100 г холодного вершкового масла;
75 г тростинного цукру;
вода;
+морозиво для подачі (за бажанням)
Спосіб приготування:
1. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Зі слив видалити кісточки та нарізати на четвертинки. Змішати з цукром (якщо сливи кислі-раджу додати більше цукру) та викласти в форму для випікання.
2. Борошно просіяти. Додати вершкове масло та руками перетерти борошно з маслом в крихту. По столовій ложці додавати воду, замішуючи крихтоподібне тісто (мені знадобилося приблизно 4 ст. ложки)
3. Висипати крихту тіста зверху на сливи та пекти крамбл в розігрітій до 180*С духовці біля 30-45 хв. Тісто має зарум’янитися, а сік від слив закипіти.
4. Подавати крамбл теплим з кулькою морозива або охолодженим.
Смачного!