Ситний салат з беконом і гарбузом

Якщо бажаєте урізноманітнити звичний раціон у прохолодну пору

«Теплий салат з беконом і гарбузом — це прекрасний варіант, щоб урізноманітнити звичний раціон в осінню та зимову пору. Саме під час цих сезонів гарбуз найбільш популярний. І це зовсім недарма! Адже гарбуз пишається неймовірною кількістю каротинів — їх у цьому овочі в 4-5 разів більше, ніж у моркві. Саме каротин трансформується при вживанні його в їжу у важливий для зору вітамін А. Водночас він вважається сильним антиоксидантом. Не менш корисним гарбуз роблять й інші вітаміни — C, E, K і майже всі вітаміни групи B.  

Гарбуз також популярний серед тих, хто стежить за фігурою. У ньому зовсім мало цукру, а також відсутні крохмаль, трансжири і холестерин. Плюс до всього він містить велику кількість корисної для травної системи клітковини. А насіння гарбуза, яке, до речі, теж присутнє в цьому рецепті, входить до першої трійки продуктів за вмістом цинку. Саме цей мікроелемент допомагає імунітету боротися з вірусами.

У цьому рецепті салату з беконом я вирішив поєднати любов і користь — нейтральний і солодкуватий гарбуз надає тонкості смаку злегка підсмаженому бекону. Завдяки такому поєднанню салат виходить дуже насиченим. А в кінці посипте його насінням гарбуза — воно розбавить текстуру», — пояснює Євген Клопотенко.

Як приготувати салат з беконом і гарбузом

Інгредієнти:

300 г гарбуза

2 ст. л. олії

4-5 слайсів бекону

6 томатів чері

10 гілочок базиліку

5-6 гілочок петрушки

1 ст. л. насіння гарбуза

сіль і перець до смаку

Салат з беконом і гарбузом: покроковий рецепт

Гарбуз наріжте невеликими кубиками в 1 см. Зверніть увагу, що від величини кубиків залежить час запікання.

Розподіліть рівномірно гарбуз по формі для запікання. Злегка посоліть і скропіть олією. Запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 10-15 хвилин. За цей час гарбуз злегка підрум’яниться, але все ще буде залишатися трохи хрумким. Такий варіант мені дуже подобається в салаті.

Слайси бекону підсушіть на сухій пательні. Вони самі пустять жир, тому олію додавати непотрібно.

Перекладіть слайси бекону на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Розріжте томати чері вздовж навпіл. Також можна використовувати коктейльні томати.

Зберіть салат у презентаційній тарілці. Готовий гарбуз перекладіть з форми для запікання. Поламайте підрум’янені слайси бекону. Посипте листочками петрушки і базиліку. Злегка посипте салат сіллю і перцем, скропіть олією.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали