Сьогодні разом з українською зірковою фітнес-тренеркою Анітою Луценко ми приготуємо смачний та нешкідливий для фігури десерт.
Для приготування сирків у шоколаді знадобиться:
Сир 5% — 130г
Йогурт густий натуральний (без добавок) — 2ст.л.
Шоколад чорний* (мін.70% какао) — 40г
Кокосова стружка — 2ч.л.
Етапи приготування сирків у шоколаді:
Топимо шоколад на водяній бані та змащуємо тонким шаром стінки та дно силіконових форм для кексів, використовуючи кондитерську кисть. Відправляємо у морозилку на 10 хвилин. Дістаємо. Змащуємо другим шаром. Намагайся, щоб шоколад був рівномірно розподілений з боків і на дні форм. Забираємо ще на 10-15 хвилин у морозилку.
У блендері змішуємо сир з йогуртом та доводимо до однорідної консистенції.
Дістаємо затверділі шоколадні форми та заповнюємо сирною масою догори, але без гірки. Акуратно розрівнюємо начинку ножем чи лопаткою. Зверху посипаємо кокосовою стружкою.
Наносимо на сирну масу шоколад, що залишився (який ми тримаємо на водяній бані, але не на плиті). Це буде денце десерту. Відправляємо в морозилку на 15 хвилин (або до повного заморожування шоколаду).
Щоб акуратно дістати десерт із форми — досить просто відігнути краї та перевернути сирок у тарілку.
Аніта уточнює, що цей рецепт на «іноді побалувати себе» і не в період активного скидання ваги!