Шоколадно-сирковий пиріг: покроковий рецепт від Лілії Ребрик

Елементарний у приготуванні десерт, який смакує усім

В своєму Instagram Лілії Ребрик час від часу ділиться з підписниками власними рецептами під хештегом #рецептивідліліребрик.

«Я писала, але про всяк випадок наголошу ще раз — я не кухар. Раджу вам те, що скуштувала сама і те, що сама приготувала. Почну я з рецепта, який фігуру особливо не збереже, проте дуже потішить своєю смакотою! Але, дівчата, ті, хто на дієті, точно кажу, що шматочок до 12-ї можна. Він як «Баунті» — тане у роті», — пише актриса.

Приготування починаємо з начинки. Беремо:

400 грам творогу (5% або 9%);

додаємо 3 яйця;

200 гр сметани (20% або 15%);

125 гр цукру (можно менше);

10 гр ванільного цукру;

1 столову ложку картопляного крохмалю.

Все це перемішуємо блендером і відкладаємо —  начинка має трохи постояти.

Беремося за тісто:

250-300 гр борошна;

125 гр масла вершкового;

100 гр цукру;

1 чайна ложка розпушувача;

50 гр какао.

Все розітріть руками, щоб вийшла дрібна мокра крихта. Беремо форму, кладемо пергамент (важливо: непотрібно нічим мастити), трохи більше половини тіста викладаємо у форму, заливаємо начинкою і зверху ще тістом. Ставимо у розігріту духовку на 180 градусів на 40 хвилин. Десерт готовий.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали