Всім давно відомо, що темний шоколад ідеально поєднується з ароматними, яскравими ягідками малини. А якщо це все ще й об`єднати в ніжний мус з оксамитовим, запашним, з легкою гірчинкою пивом Guinness та повітряними збитими вершками... Вийде ідеальний "дорослий" десерт для довгих літніх посиденьок в гучній компанії. Готуємо?
Інгредієнти на 6 порцій (об`єм 180-200 мл):
75г вершкового масла;
150г темного шоколаду (в мене був 78%);
75мл пива Guinness;
150г малини;
4 яйця;
70+70г цукру;
2г желатину+10 г води;
150г вершків для збивання;
20г цукрової пудри;
Какао для подачі.
Спосіб приготування:
1. Вершкове масло розтопити на маленькому вогні, зняти та додати подрібнений шокодад. Перемішати до повного розчинення шоколаду в маслі та влити пиво. Відставити в сторону.
2. Желатин замочити в холодній воді. Білки відділити від жовтків. Жовтки збити на водяній бані з 70 г цукру до білого кольору та обережно перемішати силіконовою лопаткою з шоколадною масою.
3. Білки збити на водяній бані з рештою 70г цукру. Желатин розтопити та додати до збитих білків, швидко перемішати. Обережно в 3 прийоми підмішати збиті білки до шоколадно-жовткової маси.
4. Підготувати порційний посуд, розлити по склянках мус на 1/2; посипати декількома ягідками малини, налити зверху ще шар мусу. Поставити склянки в холодильник на 2-3 години , щоб мус схопився та охолодився.
5. Дуже холодні вершки збити з цукровою пудрою до жорстких піків, викласти ложкою або кондитерським мішком в кожну склянку поверх мусу. Посипати какао або прикрасити за вашим бажанням.
Смачного!