Що їсти на сніданок: як скласти здорову збалансовану тарілку

Користь для організму

Головне правило хорошого початку дня — активна ранкова рутина, яка повинна включати здоровий сніданок. Збалансований сніданок допомагає зарядити організм енергією на весь день, контролювати рівень цукру в крові, приборкати ранкову тягу до їжі та покращити концентрацію. Проте сніданок підходить не всім. Тоді як одні можуть отримати користь від ранкового прийому їжі, інші почуватимуться жвавіше, пропускаючи його.

Однак якщо ви не уявляєте свого ранку без сніданку, то важливо знати, що класти на тарілку, щоб отримати максимум корисних речовин для вашого організму. Ми виділили кілька продуктів, які варто включити до свого ранкового раціону.

Instagram: @alison__wu

Нежирні білки

Як і будь-який інший прийом їжі, сніданок повинен включати три ключові групи продуктів: нежирні білки, багаті клітковиною вуглеводи і корисні жири. Тому пропонуємо прагнути цього балансу поживних речовин, почавши з джерела білка, такого як яйця, грецький йогурт, сир або протеїновий коктейль. Коктейлі, що містять майже 30 грамів білка, можуть стати ідеальним сніданком, якщо ви поспішаєте, оскільки білок допомагає залишатися ситим протягом тривалого часу.

Багаті клітковиною вуглеводи

Після того як ви розібралися з білками, додайте одне або два джерела вуглеводів, багатих на клітковину. Наприклад, якщо щоранку ви починаєте з яєчні, то додайте до неї болгарський перець, шпинат та інші кольорові овочі. Смузі, змішані з білковою основою (наприклад, молоком та протеїновим порошком), свіжими або замороженими фруктами та овочами (наприклад, шпинатом та капустою), також містять поживні речовини, не втрачаючи при цьому смакових якостей. Вуглеводи забезпечують вас енергією щодня, тому ми радимо їсти такі продукти, як яблука, груші, малину та банани; вони є додатковим джерелом клітковини, вітамінів та мінералів.

Instagram: @whitneytingle

Корисні жири

Рекомендуємо додавати до сніданку жири, такі як яєчний жовток або арахісове масло, які зможуть максимально наситити ваш організм. Однак майте на увазі, що баланс завжди є головною метою при складанні тарілки для сніданку. Якщо дозволяє час, поекспериментуйте з поєднаннями продуктів і смаками і дозвольте собі насолодитися їжею повною мірою, не поспішаючи. Але якщо часу обмаль, навіть банан та грецький йогурт чи яблуко з арахісовим маслом можуть стати корисним рішенням для сніданку.

 

 

Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали