Що приготувати на вечерю: котлета по-київськи з курячого фаршу 

Дуже стара страва з насправді французьким корінням

«Котлета по-київськи — дуже стара страва з насправді французьким корінням. У Франції страву готували з курячого філе, в яке загортали курячий фарш. А от київські кулінари замінили начинку на вершкове масло, що зробило котлету дешевшою та популярнішою, але вже з назвою «київська». Класична котлета по-київськи готується так само з філе й часто має кісточку з одного боку. Однак ми вирішили приготувати версію і з курячого фаршу», — розповідає талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Що приготувати на вечерю: котлета по-київськи з курячого фаршу 

Яку начинку додати в котлети

Зазвичай ці котлети мають начинку з вершкового масла та зелені. Тут ми використовуємо кріп. Однак часом у котлети кладуть також сир, гриби, яєчний жовток чи інші інгредієнти. Ви можете додати до начинки щось за своїм смаком.

Як зробити панірування

Щоб котлета мала хрустку скоринку, її потрібно панірувати в кілька шарів. Спершу в борошні, а потім двічі в яйці та сухарях. Якщо панірувати в меншій кількості, шкоринка буде тонка й не хрустка. Також важливо заморозити котлети після панірування, інакше шкоринка не триматиметься під час смажіння.

Як смажити котлети

Смажити котлети можна в повному фритюрі чи напівфритюрі. Ми пропонуємо другий варіант, щоб страва була трішки корисніша, а ви використали менше олії. Так, звісно, котлету доведеться перевертати кілька разів і контролювати, щоб вона гарно просмажилася з усіх боків.

Як приготувати котлету по-київськи

Інгредієнти:

600 г курячого фаршу

½ ч.л. солі

100 г масла

10 гілочок кропу

50 г борошна

3 яйця

150 г панірувальних сухарів

350 мл соняшникової олії

Котлета по-київськи: покроковий рецепт

  1. Посоліть 600 г фаршу та відбийте руками об тарілку. Змастіть руки водою та розділіть фарш на 8 овальних частин. Поставте їх у холодильник на 30 хвилин.
  2. Посічіть кріп, масло розріжте на 8 однакових кубиків. Обваляйте масло в кропі.
  3. Дістаньте мʼясо з холодильника та сформуйте овальні котлети, вкладаючи всередину кубик масла.
  4. Обваляйте котлети в 50 г борошна, викладіть на дощечку та поставте в морозилку на 20 хвилин.
  5. Збовтайте 3 яйця, висипте 150 г панірувальних сухарів на пласку тарілку. Дістаньте котлети з холодильника та запаніруйте котлети в яйці, потім в сухарях, потім знову в яйці та знову в сухарях. Знову покладіть котлети в морозилку на 20 хвилин.
  6. У глибоку пательню налийте 350 мл олії та розігрійте її. Олія буде готова, якщо шматочок хліба, вкинутий в олію, почне смажитися та виділяти бульбашки. Викладіть у пательню котлети та смажте по 6 хвилин з двох боків. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Перекладіть котлети в форму для запікання, поставте в духовку та доведіть до готовності впродовж 10 хвилин. Подавайте їх гарячими.

Реклама

Популярні матеріали

10 комфортних образів від скандинавських модниць, які варто...


Оголошено всіх номінантів «Еммі-2024»


Нагадування про домівку в кожній деталі: Любов Бессараб про...


Читайте також
Популярні матеріали