«Обираючи спаржу, варто звернути увагу на три критерії: основа пагона має бути злегка блискучою, стебло прямим і пружним, а кінчик — закритим і неушкодженим», — радить екскухарка французького ресторану з трьома зірками Мішлен, а тепер авторка кулінарного сайту і блогу в Instagram Анастасія Ворже, яка поділилася рецептом найсмачнішого кішу зі спаржею.
Кіш зі спаржею, броколі та лососем. Спаржу радять готувати одразу після покупки. Але якщо вона полежала в холодильнику кілька днів і трохи «засумувала» — цей кіш дасть їй друге дихання! Ви можете варіювати поєднання овочів, наприклад замінити броколі на стручкову квасолю або цукіні. Взагалі кіш — геніальний винахід, який вимагає мінімум зусиль, мінімум часу і мінімум задіяного посуду, що теж важливо.
Готуємо кіш з лососем та спаржею
Інгредієнти:
200 г листкового тіста (або тіста для кішу)
250 г зеленої спаржі
1/4 головки броколі
150 г копченого або свіжого лосося
кілька гілочок кропу (за бажанням)
2 яйця
2 жмені тертого сиру
150 мл жирних вершків
щіпка мускатного горіха сіль, перець
Рецепт кішу зі спаржею:
1. Розігріваємо духовку до 180°С. Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, проколюємо виделкою в декількох місцях і загортаємо краї. Ставимо в холодильник.
2. Миємо і досить дрібно ріжемо спаржу та броколі — так вони встигнуть пропектися, поки кіш буде в духовці. Лосось ріжемо кубиками. Якщо використовуєте солону або копчену рибу, рекомендую нарізати дрібніше. Свіжу рибу — крупніше. Кріп подрібнюємо. Збираємо всі інгредієнти в мисці. Розбиваємо яйця, додаємо вершки та сир. Солимо, перчимо і посипаємо мускатним горіхом.
3 Ретельно перемішуємо начинку і виливаємо у форму з тістом. Рівномірно розподіляємо по дну. Випікаємо кіш приблизно пів години. Тісто має добре підрум`янитися, а овочі — стати м`якими. Цей кіш чудово смакує як гарячим, так і холодним, на сніданок, обід чи вечерю. Смачного!