Сезонний десерт: смачне персикове морозиво, яке приготує кожен

Встигніть приготувати холодний десерт зі свіжих фруктів

«Якщо ви давно хотіли спробувати зробити домашнє морозиво, але не знали, з чого почати, — цей рецепт спеціально для вас! Чудовий літній десерт із ніжною кремовою текстурою та ароматним персиковим смаком!», — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.

Персикове морозиво: покроковий рецепт

Для приготування нам знадобиться:

8 середніх персиків

300 мл вершків для збивання (33-36%)

3 жовтки

75 г цукру

ваніль

Персикове морозиво: покроковий рецепт

  1. Почнемо з приготування персикового пюре. Персики миємо, чистимо від шкірки (для цього робимо на них хрестоподібні надрізи та занурюємо в окріп або ж просто за допомогою овочечистки). Видаляємо кісточки, розрізаємо на частини.
  2. За допомогою занурювального блендера подрібнюємо персики в пюре до однорідного стану. Тепер, щоб домогтися ідеальної текстури майбутнього морозива, потрібно пропустити подрібнені персики через сито. (Якщо часу обмаль, цей крок можна опустити).
  3. Жовтки збиваємо міксером, додаємо цукор і ваніль. Вони мають помітно посвітлішати. Додаємо сюди кілька столових ложок персикового пюре і ставимо отриману суміш у каструльці з товстим дном на невеликий вогонь на 8-10 хвилин.
  4. Постійно помішуємо! Кипіти не повинно. Маса має лише трошки загуснути.
  5. Накриваємо каструльку кришкою і ставимо її охолоджуватися. Після, додати сюди персикове пюре, що залишилося.
  6. Тепер беремося до вершків. Збиваємо їх міксером до міцних піків. А тепер акуратно (рухами зверху вниз) вводимо їх у жовткову масу. Має вийти ось така ніжна однорідна суміш кремоподібної текстури.
  7. А тепер найцікавіше! Зазвичай масу для морозива заморожують в одній місткості, але тоді потрібна або морожениця, або деякі зусилля, щоб постійно перемішувати морозиво.
  8. А якщо скористатися силіконовими або іншими невеликими формами, то нічого перемішувати не потрібно! просто розлити готову суміш по порціях і поставити в морозилку.
  9. Через 1-2 години у вас готове смачне морозиво! Я використовувала спеціальні пластикові формочки для ескімо на паличці та звичайні силіконові для кексів. Морозиво відмінно виходить із формочок. І жодних кристаликів! Цілісна, гладка, однорідна текстура.
  10. Перед подачею морозиву краще дати постояти хвилин 5, щоб воно злегка підтануло, так смачніше.

Реклама

Популярні матеріали

14 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Що подивитися: 10 нових фільмів жовтня


9 найочікуваніших фільмів і серіалів жовтня на Netflix


Читайте також
Популярні матеріали