«Знаєте, за що я люблю літо? За можливість робити гриль-страви без особливого приводу. Точніше, приводом може бути просто небажання витрачати багато часу на кухні. Влітку я намагаюся готувати максимально прості й легкі страви, які й насичують, і не створюють важкості в шлунку. Один з таких рецептів — салат з куркою гриль. Інгредієнти для нього ви точно знайдете в холодильнику», — обіцяє Євген Клопотенко.
Як приготувати салат із куркою гриль
Інгредієнти:
250 г салату ромен
250 г курячих стегон
100 г білого багета для грінок
150 г томатів
2 ст. л. оливкової олії
сіль і перець до смаку
Покроковий рецепт:
З 250 г курячих стегон зніміть шкіру, обріжте жир і зріжте м`ясо з кістки. Посоліть, поперчіть і обсмажте на грилі до готовності.
Візьміть 100 г багета, поріжте на невеликі шматочки та обсмажте на грилі до рум`яної скоринки. 250 г салату ромен розріжте вздовж на дві частини й теж обсмажте на грилі протягом 1-2 хвилин.
Викладіть на тарілку листя салату, додайте шматочки обсмаженої курки, грінки та 150 г томатів, нарізані великими шматочками. Заправте оливковою олією, за потреби додайте сіль і перець.